ΣΠΟΡ

Μέισον Γκρίνγουντ: Ο άσος της Γιουνάιτεντ κατηγορούμενος για βιασμό

Μέισον Γκρίνγουντ: Ο άσος της Γιουνάιτεντ κατηγορούμενος για βιασμό
O Μέισον Γκρίνγουντ.
Photo by Marc Atkins/Getty Images

Για απόπειρα βιασμού και επίθεση κατηγορείται ο γνωστός ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μέισον Γκρίνγουντ.

Ο 21χρονος Γκρίνγουντ είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο που μας πέρασε για απόπειρα βιασμού μιας γυναίκας. Συνελήφθη εκ νέου το Σάββατο στο Trafford, επειδή φέρεται να παραβίασε την εγγύηση που του είχε επιβληθεί, η οποία είχε λάβει παράταση τον Ιούνιο.

Σήμερα ο Γκρίνγουντ οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου προκειμένου να δικαστεί για απόπειρα βιασμού, χειριστική συμπεριφορά και επίθεση σε έφηβη μαθήτρια. Ωστόσο, η διαδικασία αναβλήθηκε για την επόμενη Δευτέρας.

Η καταγγελλόμενη απόπειρα βιασμού φέρεται να έγινε στις 22 Οκτωβρίου 2021, ενώ η επίθεση εναντίον της ίδιας γυναίκας σημειώθηκε δύο μήνες μετά.

Ο Γκρίνγουντ έγινε μέλος των ακαδημιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ηλικία 6 ετών και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την κύρια ομάδα τον Μάιο του 2019. Ήταν για πρώτη φορά βασικός το Σεπτέμβριο του 2019 στο αγώνα του Europa League εναντίον της Αστάνας, όπου σκόραρε και έγινε τότε ο νεότερος σκόρερ του συλλόγου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε ηλικία 17 ετών και 353 ημερών.

Την πρώτη του σαιζόν στην ομάδα σε 26 αγώνες σκόραρε 8 φορές, κυρίως ερχόμενος ως αλλαγή. Ο Γκρίνγουντ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Κ-21 εθνική Αγγλίας το 2019. Το 2020 κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ανδρών και πραγματοποίηση την πρώτη συμμετοχή στις 5 Σεπτεμβρίου 2020.