ΣΠΟΡ

Τζόκοβιτς - Τσιτσιπάς 2-1: «Λύγισε» στο tie break σε μυθική μάχη!

Στέφανος Τσιτσιπάς
Twitter: @RolexPMasters

Νόβακ Τζόκοβιτς – Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας έδωσε μυθική μάχη με τον «Νόλε», ο οποίος πήρε την πρόκριση στον τελικό του Paris Masters, κερδίζοντας στο tie-break του τρίτου σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άσκησε πολύ μεγάλη πίεση στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος, όμως, για ακόμη ένα ματς έμοιαζε «αλύγιστος» και πήρε τη νίκη με 2-1 σετ (6-2, 3-6, 7-6 (4))!

Ο «Νόλε» έφτασε στην 20η συνεχόμενη νίκη του και την Κυριακή (6/11) θα υπερασπιστεί τον τίτλο του κόντρα στον Χόλγκερ Ρούνε, ο οποίος επικράτησε 2-0 σετ του Φέλιξ Οζέρ - Αλιασίμ στον πρώτο ημιτελικό. Αυτός είναι ο πρώτος τελικός Masters στην καριέρα του νεαρού Δανού, ενώ ο σπουδαίος Σέρβος θα διεκδικήσει τον 91ο τίτλο καριέρας!

Ο Τζόκοβιτς μπήκε δυνατά και πήρε εύκολα το πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς, όμως, έβγαλε αντίδραση κι έπαιξε με πάθος, αλλά και ωριμότητα. Πιστοποίησε την ανωτερότητα του, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Αυτό ήταν και το πρώτο κερδισμένο σετ κόντρα στον Σέρβο, μετά το Roland Garros του 2021.

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, οι δύο τενίστες έδωσαν μια τρομερή μάχη, όπου κράτησαν το σερβίς τους, με αποτέλεσμα τα πάντα να κριθούν στο tie-break. Εκεί, o «Νόλε» γύρισε από mini break (3-4) και βγήκε νικητής σε μια επική μάχη που κράτησε 2,5 ώρες!

ΤΑ HIGHLIGHTS

Σχετικές ειδήσεις