ΣΠΟΡ

Γαλλία: Η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης «απειλεί» Formula 1 και Roland Garros

Στέφανος Τσιτσιπάς
Intime News

Γαλλία: Οι αντιδράσεις των σωματείων για την αύξηση ορίου συνταξιοδότησης «απειλεί» με αναβολή το ιστορικό Grand Prix του Μονακό για τη Formula 1 αλλά και το Grand Slam του τένις, Roland Garros.

Ο νόμος για την αύξηση της ηλικίας για να πάρει κάποιος σύνταξη στη Γαλλία αυξήθηκε από τα 62 στα 64 έτη κι έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Οι διαδηλώσεις είναι καθημερινές και πολλές φορές υπάρχουν σοβαρά επεισόδια. Η κατάσταση γενικότερα είναι τεταμένη, με την επικεφαλής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Γαλλίας (CGT), Σοφί Μπινέ, να καλεί περαιτέρω κινητοποιήσεις.

«Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας έως το τέλος, εκτός και αν η κυβέρνηση συνειδητοποιήσει πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πέραν της απόσυρσης του νομοσχεδίου. Θα μείνουμε αμετακίνητοι σε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Συνομοσπονδία σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις, κόβοντας το ρεύμα στα μέρη που επισκέπτεται ο πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, αλλά και σε γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας.

Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία αποκαλείται «100 ημέρες δράσης και θυμού», με την Μπινέ να αναφέρει ότι: «Το Φεστιβάλ των Καννών, το Grand Prix του Μονακό, το Roland Garros και το Φεστιβάλ της Αβινιόν μπορεί να καταλήξουν στο σκοτάδι».

Σχετικές ειδήσεις