ΣΠΟΡ

Συνεχίζει την κόντρα η Κόστγιουκ: «Δε σέβομαι την Σαμπαλένκα»

Συνεχίζει την κόντρα η Κόστγιουκ: «Δε σέβομαι την Σαμπαλένκα»

Στο Roland Garros η Κόστγιουκ δεν έδωσε το χέρι της στην Σαμπαλένκα κι όπως επισήμανε αυτό σχετίζεται με τη στάση που τηρεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το κοινό αποδοκίμασε έντονα την Μάρτα Κόστγιουκ μετά το παιχνίδι της με την Αρίνα Σαμπαλένκα. Η Ουκρανή τενίστρια αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στην συναθλήτριά της απ’ την Λευκορωσία. Στις δηλώσεις που έκανε, συνέχισε την κόντρα, λέγοντας ανοιχτά πως δε σέβεται την Σαμπαλένκα που θεωρείται απ’ τις κορυφαίες στον κόσμο.

Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν έχει καταδικάσει ανοιχτά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Χαρακτηριστικά δήλωσε η Κόστγιουκ:

«Πιστεύω πως πρέπει να τεθούν διαφορετικά ερωτήματα. Ο πόλεμος ήδη συμβαίνει. Πρέπει να τη ρωτήσετε ποιος θέλει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Δεν είμαι και τόσο σίγουρη ότι θα ανήκει στους ανθρώπους που επιλέγουν την Ουκρανία. Αυτός ο πόλεμος αλλάζει τις ζωές μας, δεν ξέρω πως θα τελειώσει, αλλά θέλω να κερδίσει η Ουκρανία. Εκείνοι; Δεν είμαι σίγουρη. Ξέρω αθλητές που στηρίζουν τον πόλεμο, οπότε μπορεί να μιλήσει μόνο για τον εαυτό της, όχι για όλους. Δεν μπορεί να λέει ότι κανείς δεν στηρίζει τον πόλεμο.

Είναι πιθανό μετά απ' αυτό το τουρνουά να είναι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης σε ένα από τα μεγαλύτερα αθλήματα του κόσμου. Αν δείτε τα στατιστικά, το 80%-85% των Ρώσων είναι υπέρ του πολέμου, οπότε αν χρησιμοποιούσε το βήμα που της δίνεται για να κάνει κάτι, μπορεί να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σε πολλούς ανθρώπους, έχει μεγάλη επιρροή.

Εγώ ποτέ δεν είπα ιδιωτικά ή δημόσια ότι μισώ την Σαμπαλένκα ή ότι μισώ οποιονδήποτε αθλητή. Απλά δεν την σέβομαι, εξαιτίας όλης αυτής της κατάστασης.

Θα ήθελα να δω πως θα αντιδράσουν αυτοί οι άνθρωποι που με αποδοκίμασαν σε 10 χρόνια, όταν θα έχει τελειώσει ο πόλεμος. Πιστεύω πως δεν θα νιώθουν και τόσο καλά γι' αυτό που έκαναν σήμερα».