ΣΠΟΡ

Μάικλ Φελπς: Συγκλονίζει ο μύθος της κολύμβησης - «Σκέφτηκα την αυτοκτονία»

Μάικλ Φελπς: Συγκλονίζει ο μύθος της κολύμβησης - «Σκέφτηκα την αυτοκτονία»

Ο κορυφαίος κολυμβητής Μάικλ Φέλπς, σε μια συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε, αποκάλυψε ότι είχε σκεφτεί την αυτοκτονία.

Ο Αμερικανός αθλητής κατέγραψε μοναδικές επιδόσεις στον κόσμο της κολύμβησης και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών.

Ο Μάικλ Φελπς, είναι κάτοχος 28 μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες (23 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα) και ήταν ένας από τους καλεσμένους του Παγκόσμιου Επιχειρηματικού Φόρουμ που έγινε την Τετάρτη (15/11) στη Μαδρίτη και συγκλόνισε για μια ακόμα φορά με όσα είπε.

Στις δηλώσεις του, αποκάλυψε πως είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με τη ψυχική του υγεία, καθώς είχε φτάσει στο σημείο να θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Το 2004 ήταν η πρώτη φορά που πάλεψα με την κατάθλιψη. Μετά, το 2014, είχα τη δεύτερη κατάθλιψη. Δεν ήθελα να ζήσω, δεν έτρωγα, δεν έπινα, πήγα σε κέντρο αποθεραπείας. Πάλεψα για τη ζωή μου περισσότερο από όσο μπορούσαν να φανταστούν οι άνθρωποι.

Στον κόσμο του αθλητισμού υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αμφισβήτησαν τα πάντα, τους στόχους μου. Ο κόσμος πίστευε ότι ήταν αδύνατο να κερδίσω ένα χρυσό μετάλλιο και κέρδισα οκτώ.

Θέλω να μάθω στα παιδιά ότι ανεξάρτητα από το τι επιδιώκουν, είναι τα πάντα εφικτά. Δεν μπορούμε να πετάξουμε, αλλά μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Ας μην φοβόμαστε να επιδιώξουμε τους στόχους μας.

Πιστεύω ότι θα με θυμούνται για τη ζωή μου μετά το τέλος της καριέρας μου παρά για τα μετάλλια, τα οποία είναι εκπληκτικά, αλλά δεν είμαι μόνο αυτό. Θέλω να βοηθήσω ανθρώπους που περνούν δύσκολα. Θέλω να σώσω ζωές. Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω κι εγώ και θέλω να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ. Το να μιλάω για αυτά τα θέματα έχει σώσει τη ζωή μου. Μου αρέσουν αυτά τα θέματα», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε.