ΣΠΟΡ

Στέλνει στρατό η Πολωνία για να βοηθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι!

Στέλνει στρατό η Πολωνία για να βοηθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι!

Σε ύψιστο επίπεδο εγρήγορσης η Γαλλία μετά το χτύπημα στη Μόσχα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων – Και η Πολωνία ανακοίνωσε πως θα συμβάλει με ειδικές δυνάμεις του στρατού.

Η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, μπαίνει σε πρώτη προτεραιότητα. Ειδικά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα, οι Γαλλικές αρχές είναι σε διαρκή συναγερμό. Έχοντας από τώρα αρχίσει να αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας, με την πρωτεύουσα της χώρας να θυμίζει περιφραγμένη ζώνη.

Για να κυλήσουν ομαλά, μάλιστα, θα υπάρξει συμβολή σημαντικών δυνάμεων από άλλες χώρες. Οι οποίες θα στείλουν στρατό για να ενισχύσουν τα μέτρα σε όλη την πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επειδή ο φόβος για τρομοκρατικό χτύπημα είναι μεγάλος και πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη φύλαξη σε όλο το Παρίσι!

Για το λόγο αυτό, μάλιστα, ο Πολωνός υπουργός άμυνας ανακοίνωσε πως η χώρα του θα στείλει ειδικές δυνάμεις του στρατού ως ενίσχυση των Γάλλων. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις θα ενταχθούν στον διεθνή συνασπισμό που έχει συσταθεί από τη Γαλλία για να υποστηρίξει την προετοιμασία και την ασφάλεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024», είπε ο Βλάντισλαβ Κοσίνιακ-Καμίτζ και συνέχισε:

«Μια ειδική ομάδα αποτελούμενη από στρατιώτες μας, συμπεριλαμβανομένων και σκύλων ανιχνευτών, θα αναπτυχθεί στο Παρίσι. Ο κύριος στόχος της θα είναι να αναλάβει επιχειρήσεις για τον εντοπισμό εκρηκτικών και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου του πολωνικού στρατού, επισήμανε:

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία δημιουργίας μιας task force για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε η Τζοάνα Κλέιζμιτ στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Οι Γάλλοι εδώ και πέντε μέρες, μετά την επίθεση στη Μόσχα, αποφάσισαν να αυξήσουν το σύστημα προειδοποίησης εθνικής ασφάλειας, στο μέγιστο επίπεδο. Όλα αυτά τέσσερις μήνες πριν τους Αγώνες.