ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θετικός στον κορονοϊό ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Θετικός στον κορονοϊό ο Νόβακ Τζόκοβιτς
Associated Press

Συναγερμός έχει σημάνει στον κόσμο του τένις, καθώς μετά το τουρνουά Adria Tour που έγινε σε Βελιγράδι και Ζαντάρ πολλοί είναι οι αθλητές που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό.

Στο Βελιγράδι οι κερκίδες ήταν κατάμεστες, οι τενίστες αγκαλιάζονταν και πόζαραν για φωτογραφίες ο ένας δίπλα στον άλλον. Εικόνες που προκάλεσαν ανησυχία για τα ελλιπή μέτρα που τηρήθηκαν στα δύο τουρνουά των οποίων εμπνευστής ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αρχικά θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Βούλγαρος τενίστας Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και ακολούθησαν ο Κροάτης Μπόρνα Τσόριτς αλλά και οι Μάρκο Πανίκι (γυμναστής του Τζόκοβιτς) και Κρίστιαν Γκρο (προπονητής του Ντιμιτρόφ). Και στη λίστα ήρθε να προστεθεί και το όνομα του ίδιου του Τζόκοβιτς, λίγο μετά τη είδηση που θετικός βρέθηκε και ο συμπατριώτης του Βίκτορ Τροΐτσκι.

Ο Νοβάκ Τζόκοβιτς και η οικογένειά του εξετάστηκαν μετά την άφιξή τους στο Βελιγράδι από το Ζαντάρ, όπου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η εκδήλωση του Adria Tour. Την είδηση αποκάλυψε η γαλλική Equipe καθώς αναμενόταν εντός της ημέρας το αποτέλεσμα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί το νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη.

Πάντως, ο Τζόκοβιτς υπερασπίστηκε τη διεξαγωγή του Adria Tour λέγοντας : «Ό,τι κάναμε τον τελευταίο μήνα το κάναμε με καθαρή καρδιά και ειλικρινείς προθέσεις. Το τουρνουά μας είχε στόχο να ενώσει και να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπόνοιας σε όλη την περιοχή. Το "Tour" σχεδιάστηκε για να βοηθήσει καταξιωμένους και ανερχόμενους παίκτες από τη νοτιοανατολική Ευρώπη να αποκτήσουν πρόσβαση σε ανταγωνιστικό τένις, τη στιγμή που τα διάφορα τουρνουά έχουν σταματήσει εξαιτίας της πανδημίας. Γεννήθηκε με μία φιλανθρωπική ιδέα, για να προσφέρει όλα τα έσοδα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραδέχθηκε πάντως ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του υποτίμησαν την κατάσταση θεωρώντας ότι η πανδημία βρισκόταν σε ύφεση και ζήτησε συγγνώμη απ' όσους μολύνθηκαν. «Ελπίζω να μην υπάρξουν επιπλοκές σε κανέναν και όλοι να είναι εντάξει» κατέληξε ο Σέρβος τενίστας, ο οποίος θα παραμείνει σε απομόνωση για δύο εβδομάδες, ενώ θα επανεξεταστεί σε πέντε ημέρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτη τραγωδία: Πνίγηκαν 8 παιδιά σε ποτάμι - Βούτηξαν να σώσουν φίλο τους