ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χάκερ έχουν βάλει στο... μάτι αθλητές – Επίθεση και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Χάκερ έχουν βάλει στο... μάτι αθλητές – Επίθεση και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Στο... μάτι χάκερ έχουν μπει πολλοί «σταρ» του ποδοσφαίρου αλλά και διαστημότητες - «Επίθεση» δέχθηκε κι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η έγκυρη εφημερίδα Gazzetta dello Sport, τέσσερις Βρετανοί αθλητές, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά, έχουν υποστεί παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων.

Συγκεκριμένα, πολλά βίντεο και εικόνες έχουν κλαπεί από τα smartphone του κι έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Όπως είναι φυσικό οι αθλητές έχουν κινήσει όλες τις διαδικασίες κι η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες.

Όπως αναφέρει ο μάνατζερ ενός εκ των θυμάτων στους Times: «Είναι πραγματικά δύσκολο να γνωρίζουμε τι να κάνουμε στη συνέχεια. Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό είναι άρρωστοι. Έχουμε δει μερικές πολύ δυσάρεστες περιπτώσεις, τα θύματα αυτής της παραβίασης εκβιάστηκαν. Αλλά δεν είναι εύκολο να κατανοήσεις την κατάσταση και να τους κυνηγήσεις. Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να αφαιρέσεις φωτογραφίες και βίντεο από το διαδίκτυο».

Στο μεταξύ, «επίθεση» από χάκερ δέχθηκε κι ένας εκ των μεγαλύτερων συλλόγων στην Αγγλία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τόνισε ότι πρόκειται για: «εξελιγμένη επιχείρηση από οργανωμένους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο», αλλά προς το παρών τουλάχιστον δεν επιβεβαίωσε παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε συναγερμό κυβέρνηση και επιστήμονες - Γιατί δεν πέφτουν τα κρούσματα παρά το lockdown