ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αναρτήσεις μνήμης από τις κορυφαίες ομάδες

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αναρτήσεις μνήμης από τις κορυφαίες ομάδες

Η ποδοσφαιρική Μακάμπι Χάιφα και η μπασκετική Μακάμπι Τελ Αβίβ, ποστάρουν φωτογραφίες στρατιωτών και οπαδών τους που σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες των τελευταίων ημερών.

Ο πόλεμος στο Ισραήλ μαίνεται. Στη λωρίδα της Γάζας και όχι μόνο, η κατάσταση είναι τραγική. Η λίστα των νεκρών και των τραυματισμένων δυστυχώς ολοένα και μεγαλώνει. Με την ελπίδα της ειρήνης να μη φαίνεται στον ορίζοντα αυτή τη στιγμή.

Όπως είναι λογικό, δεν υφίσταται αθλητική δραστηριότητα αυτό τον καιρό στο Ισραήλ. Καθώς η προτεραιότητα όλων είναι η επιβίωση. Έτσι, ακόμη και οι μεγάλοι σύλλογοι της χώρας έχουν τεθεί στη διάθεση του κράτους. Προσπαθώντας να ανεβάσουν το φρόνημα του κόσμου, να τιμήσουν τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους και φυσικά να βοηθήσουν με τον τρόπο που μπορούν την κοινωνία να αισθανθεί πως ζει σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Οι κορυφαίες ομάδες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, Μακάμπι Χάιφα και Μακάμπι Τελ Αβίβ, ουσιαστικά είναι οι πρώτες που μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία. Τα μέλη τους επισκέπτονται ανθρώπους που έφυγαν απ’ τα σπίτια τους γιατί κινδύνευαν άμεσα, θέλοντας να δώσουν λίγη χαρά κυρίως στα παιδιά.

Παράλληλα, οι ιστοσελίδες και τα social media των δύο ομάδων, έχουν μετατραπεί σε ανακοινώσεις τιμής και μνήμης για όσους έχασαν τη ζωή τους. Ανεβάζοντας διαρκώς φωτογραφίες από νεκρούς στρατιώτες και πολίτες που υποστήριζαν τις ομάδες αυτές, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες μέρες.