ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λονδίνο 2012-Τελετή Έναρξης: Η αγωνία κορυφώνεται

Λονδίνο 2012-Τελετή Έναρξης: Η αγωνία κορυφώνεται

Ένα υπερθέαμα διάρκειας τριών ωρών, με την υπογραφή του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ, θα είναι η τελετή έναρξης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν ένα δισεκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο.

Οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων από τις πρόβες, κεντρίζοντας ακόμα περισσότερο την περιέργεια του κοινού. Στο βίντεο φαίνονται γκρουπ ανθρώπων σε πολύχρωμα κουστούμια, να χορεύουν στους ρυθμούς του «Tiger Feet» του ροκ γκρουπ Mud και του «Come Together» των Beatles.

Το κόστος της τελετής, στην οποία παίρνουν μέρος 10.000 εθελοντές, ανήλθε σε 27 εκατομμύρια λίρες (34 εκατ. ευρώ). Η θεματολογία της είναι εμπνευσμένη από τη ζωή στη Βρετανία.

Το σόου εκτυλίσσεται σε 15.000 τετραγωνικά μέτρα σκηνής. Έχουν χρησιμοποιηθεί 12.956 υποστυλώματα και 500 μεγάφωνα.

Περίπου 80.000 άτομα θα βρεθούν στο στάδιο, μεταξύ των οποίων και η βασίλισσα Ελισσάβετ, η οποία θα κηρύξει και την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Ντάνι Μπόιλ είπε ότι συναντήθηκε με τη βασίλισσα για να συζητήσουν την είσοδό της στο στάδιο, δεν αποκάλυψε όμως λεπτομέρειες: «Δεν μπορώ να σας πω. Εξαρτάται από τον καιρό».

Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, η τελετή δεν ήταν sold out μέχρι το βράδυ της Πέμπτης. Είχαν μείνει αδιάθετα εισιτήρια των δύο ακριβότερων κατηγοριών, που κοστίζουν 2.012 και 1.600 λίρες (περίπου 2.500 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα). Πάντως, σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι κενές θέσεις θα δοθούν σε παιδιά και στρατιώτες.

Το χτύπημα της καμπάνας, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της τελετής, θα ακουστεί στις 21.00 ώρα Βρετανίας (23.00 ώρα Ελλάδας).

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Λονδίνο 2012-Τελετή Έναρξης: Οι σταρ στις κερκίδες

Λονδίνο 2012-Τελετή Έναρξης: Προβολή στην Τεχνόπολη

Λονδίνο 2012-Τελετή Έναρξης: Η Google αφιερώνει το logo