ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Η Αιμιλία Κουβέλη έκανε την Χαλκίδα έναν… καμβά γεμάτο λουλούδια και χρώματα

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Η Αιμιλία Κουβέλη έκανε την Χαλκίδα έναν… καμβά γεμάτο λουλούδια και χρώματα
Ένα χαμογελαστό κουνέλι δια χειρός Αιμιλίας Κουβέλη

Τώρα που απελευθερώθηκαν οι μετακινήσεις και από μέρα σε μέρα θα βρεθεί κάποιος στην Χαλκίδα, θα εντυπωσιαστεί, αφού η αγορά της πόλης είναι πλημμυρισμένη από χρώματα και υπέροχα σχέδια.

Για αυτά ευθύνεται η ζωγράφος Αιμιλία Κουβέλη η οποία έχει φιλοτεχνήσει πολλές προθήκες στην πόλη της Χαλκίδας.

Η ίδια είναι από τις τελευταίες μαθήτριες του Δημήτρη Μυταρά και μιλάει στο newsbomb.gr για το πως η ζωγραφική έχει ταυτιστεί με την ζωή της και πως μέσα από αυτήν προσπαθεί να επικοινωνεί με τους ανθρώπους;

Αιμιλία Κουβέλη τι σε ώθησε να ασχοληθείς με τη ζωγραφική;

«Από πολύ μικρή είχα έφεση στην ζωγραφική. Ήταν το όνειρο μου. Τώρα ζω σε αυτό το όνειρο και χρωστάω πολλά στους δασκάλους μου αλλά και στην οικογένεια μου που με στήριξε σε κάθε μου βήμα».

Σε έχει διδάξει ο Δημήτρης Μυταράς;

«Είναι μια συγκλονιστική εμπειρία ζωής. Ήταν ο πρώτος μου μεγάλος σταθμός. Με απελευθέρωσε και με έκανε να δω την ζωγραφική με μια οπτική ιδιαίτερη και πιο βαθιά».

Έχεις αλλάξει την εικόνα της πόλης…

«Το χρώμα και ένα χαρούμενο σχέδιο επιδρά θετικά στην ζωή μας, στην σκέψη μας, στην φαντασία μας, σπάει την μονοτονία. Ό,τι και αν σε βασανίζει αν περάσεις μπροστά από ένα ωραίο οπτικό ερέθισμα η ψυχολογία σου αλλάζει αμέσως. Χαίρομαι που με τα πινέλα μου έδωσα μια άλλη αισθητική στην Χαλκίδα».

Πόσες προθήκες έχεις ζωγραφίσει και υπήρχε κάποια που ήταν πιο ιδιαίτερη για εσένα;

«Έχω επιμεληθεί την εικόνα αρκετών βιτρινών στο εμπορικό της Χαλκίδας. Όλες ήταν ιδιαίτερες και χαρούμενες. Μα αυτή που χαράχθηκε βαθιά μέσα μου ήταν αυτή που έφτιαξα για το τη «Φλόγα» τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια. Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για αυτές τις οικογένειες. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και οφείλουμε να το προασπίσουμε».

Η ζωή επιβάλλεται να είναι πολύχρωμη και έντονη;

«Χωρίς χρώμα όλα είναι γκρίζα και μουντά. Ειδικά αυτή την περίοδο που έκλεισαν και πολλές πολιτισμικές μονάδες ο κόσμος ένιωσε πως ο Πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του και επομένως και οι πολύχρωμες και έντονες εικόνες».

Τα επόμενα σχέδια…

«Στους άδειους καμβάδες να δίνω ζωή και ενέργεια και να μεταδίδω αγάπη στους συνανθρώπους μου μέσα από την Τέχνη μου».

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Σήμερα η κηδεία της Κάρολαϊν που δολοφονήθηκε - Τραγική φιγούρα η μητέρα της