Ρίτα Αντωνοπούλου
Για την Ρίτα Αντωνοπούλου όλα είναι π.Φ. και μ.Φ.
Πηγή: Akis Christou
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ρίτα Αντωνοπούλου: Πώς το «Αυτή η νύχτα μένει» καθόρισε το μέλλον της

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου μιλάει στο Newsbomb.gr και μοιράζεται σκέψεις, ιστορίες και συναισθήματα. 

Η Ρίτα Αντωνοπούλου διασκεύασε πρόσφατα το αγαπημένο «Majesty» των Madrugada. H αναπάντεχει διασκευή -που προσωπικά μου άρεσε πολύ- αποτελεί την έναρξη της ενότητας των undercover series με τραγούδια που η ίδια αγαπάει ιδιαίτερα. Μαζί της σε αυτό το εγχείρημα οι Ρεβάνς, η μπάντα που θα τη συνοδεύσει στις δύο εμφανίσεις της στον Σταυρό του Νότου (22 Οκτωβρίου & 5 Νοεμβρίου), όπου θα μας παρουσιάσουν το κομμάτι και live.

Λίγο πριν τις εμφανίσεις της, η Ρίτα Αντωνοπούλου μιλάει στο Newsbomb.gr και μοιράζεται σκέψεις και συναισθήματα για τον δεύτερο «πατέρα» της Θάνο Μικρούτσικο και την καθοριστική στιγμή στη ζωή της, μας αποκαλύπτει αυτό που θα την κράταγε μακριά από το τραγούδι και εξομολογείται τι θα έλεγε στον παιδικό εαυτό της...

- Τι ετοιμάζετε στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου;

«Ετοιμάζουμε μια παράσταση που θέλουμε όποιος τη δει να τη θυμάται για πάντα, να είναι σημείο αναφοράς μέσα στα χρόνια. Αυτό».

- Θα ήθελα να δανειστώ το όνομα του συγκροτήματος Ρεβάνς, που επίσης θα δούμε μαζί σας στις εμφανίσεις σας στον «Σταυρό», και να σας ρωτήσω από τι θα θέλατε να πάρετε ρεβάνς;

«Από όσους πιστεύουν ότι μπορούν να νικήσουν το φως και το καλό στον άνθρωπο».

- Ποιος είναι ο πυρήνας στον «Μικρόκοσμο» της Ρίτας Αντωνοπούλου;

«Η κόρη μου και η αντίληψή μου για την πραγματικότητα που μας περιβάλλει».

- Μιλήστε μου για την πρώτη φορά που ερμηνεύσατε ένα τραγούδι μπροστά στον Θάνο Μικρούτσικο, αλλά και για την τελευταία φορά που βρεθήκατε πάνω στη σκηνή μαζί του. Γνωρίζω ότι την πρώτη φορά ερμηνεύσατε τραγούδι «Αυτή η νύχτα μένει» το οποίο αυτή την περίοδο το ακούμε ξανά με τη φωνή της Γιώτας Νέγκα σε ομώνυμη τηλεοπτική σειρά.

«Ναι. Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή αυτή τότε για μένα γιατί νιώθω πως καθόρισε το μέλλον μου. Είχα πάρα πολύ άγχος φυσικά και έτρεμα αλλά νομίζω ότι κατάλαβε το πάθος μου για το τραγούδι και ίσως αυτό ήταν που τον έκανε να μου πει ότι θα συνεργαστούμε. Δε μπορούσα να το πιστέψω αλλά και όλα μέσα μου, πριν ακόμη τον γνωρίσω τον άνθρωπο, "φώναζαν" ότι πρέπει να συνεργαστώ μαζί του. Το ένιωθα ότι ταιριάζω στη μουσική του και κάθε φορά που άκουγα π.χ. τους "7 νάνους" συνέβαινε κάτι μαγικό μέσα μου που δεν κατάφερα να το ξεπεράσω μέχρι το τέλος. Μέσα μου δεν υπάρχει αυτή η τελευταία φορά που βρέθηκα πάνω στη σκηνή μαζί του. Δε μπορώ να το σκέφτομαι έτσι. Προτιμώ να σκέφτομαι ότι είναι πάντα εκεί... εδώ μαζί μας».

- Σε συνέντευξή σας, τον έχετε χαρακτηρίσει δεύτερο «πατέρα» σας. Γιατί;

«Έτσι τον ένιωθα. Ήταν ένας άνθρωπος που με πίστεψε και με βοήθησε σαν να ήμουν οικογένειά του. Πάντα με συμβούλευε και με είχε έγνοια. Ήταν πατρική φιγούρα για όλους μας νομίζω, όσοι βρεθήκαμε δίπλα του το νιώσαμε αυτό. Παρ' όλα αυτά του μιλούσα πάντα στον πληθυντικό... δεν μπορούσα να βάλω τον ενικό στη συνομιλία μας καθόλου».

- Μπορείτε να επιλέξετε μία καθοριστική στιγμή που άλλαξε τη ζωή σας;

«Η γέννηση της κόρης μου. Όλα είναι π.Φ. και μ.Φ. Όπου "Φ" ίσον Φαίδρα».

- Μιλήστε μου για τη «μαθητεία» σας δίπλα σε Πλέσσα και Κραουνάκη.

«Οι δημιουργοί αυτού του βεληνεκούς, είτε το θέλουν είτε όχι, είναι δάσκαλοι. Όσο κάθεσαι δίπλα τους μαθαίνεις, αν φυσικά το θες κι εσύ. Εγώ τους ευγνωμονώ και τους δύο. Ο Μίμης Πλέσσας με πήρε από το χέρι και με οδήγησε πάνω στη σκηνή και ο Σταμάτης με έβαλε να κάνω βουτιά μέσα μου. Του ευχαριστώ βαθιά».

- Βέβαια ήρθαν για εσάς συνεργασίες με όλους τους μεγάλους συνθέτες. Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Μαρκόπουλος και άλλοι. Μεγάλη προίκα, σπουδαία κληρονομιά για έναν ερμηνευτή, για έναν άνθρωπο.

«Για αυτό και πάντα δηλώνω ευλογημένη για την πορεία μου μέχρι σήμερα. Είναι σαν να έχουν εκπληρωθεί τα όνειρά μου, αλλά ποτέ δε σταματάω να ονειρεύομαι και το παραπέρα».

- Πώς είναι η κατάσταση σήμερα στο ελληνικό τραγούδι, βγαίνοντας από την πανδημία και τα δύο χρόνια εγκλεισμού;

«Είμαστε όλοι λίγο φοβισμένοι, λίγο συγκρατημένοι, λίγο περιμένουμε να δούμε πώς θα πάει και τι θα γίνει. Δεχτήκαμε μεγάλο πλήγμα και αυτό δεν ξεπερνιέται έτσι εύκολα. Ελπίζω μέσα στις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι, να καταφέρει ο πολιτισμός να επιβιώσει και να είναι σημαντικό στήριγμα για όλους μας γιατί το έχουμε ανάγκη».

- Τι θα σας κράταγε μακριά από το τραγούδι, από τη σκηνή;

«Το να μη μπορώ να το κάνω με τους όρους μου και με αξιοπρέπεια. Αν έπρεπε να αρχίσω να κάνω εκπτώσεις στην αισθητική μου ή στην έκφρασή μου. Τότε δε θα είχε νόημα για μένα. Ή αν για κάποιο λόγο δε μπορούσα πια να το κάνω καλά και δεν ανταποκρινόμουν στις απαιτήσεις μου. Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο».

- Επιτρέψτε μου την εξής ερώτηση. Η κοινωνία είναι εξοργισμένη και σοκαρισμένη με όσα φρικτά υπέστη ένα 12χρονο παιδί από έναν 53χρονο ο οποίος τη βίαζε και την εξέδιδε. Στο παρελθόν έχετε δηλώσει ότι έχετε βιώσει σεξουαλική παρενόχληση στην τρυφερή ηλικία των 11. Τι είναι που θα λέγατε σε κάθε παιδί και σε κάθε γονιό;

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σαν γονείς είναι να έχουμε τα μάτια μας 14 και να χτίζουμε σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί έτσι ώστε να νιώθει ότι μπορεί να μας πει τα πάντα ανα πάσα ώρα και στιγμή και φυσικά να είναι ενημερωμένο και υποψιασμένο χωρίς να το φοβίζουμε ή να το τρομοκρατούμε. Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν ότι δεν χρειάζεται να φοβούναι και πως οτιδήποτε νιώθουν ότι είναι ανάρμοστο, χρειάζεται να το πουν κατευθείαν σε αυτόν που νιώθουν πιο δικό τους ανθρωπο και τον εμπιστεύονται! Μετά όλα θα πάνε καλά και θα πάρουν το δρόμο τους. Πλέον δεν υπάρχει αυτό το φρικτό "μην το πούμε πουθενά και το τί θα πει ο κόσμος" που βίωναν πιο παλιές γενιές».

- Όπως και πολλοί επαγγελματικοί χώροι, έτσι και ο δικός σας είναι σκληρός και ανταγωνιστικός. Βιώσατε ξανά κάποια δύσκολη κατάσταση στη συνέχεια;

«Όχι κάτι άξιο λόγου. Το γεγονός ότι βρισκόμουν κάτω από τη σκέπη του Θάνου Μικρούτσικου φυσικά πιστεύω ότι έπαιξε το ρόλο του όπως και το ότι σχεδόν κατευθείαν γνώρισα τον πατέρα της κόρης μου, οπότε ήταν αρκετά ξεκάθαρα τα πράγματα από νωρίς. Θέλω όμως να πω ότι όλοι οι επαγγελματικοί χώροι μπορούν να έχουν τέτοια περιστατικά. Έχω δουλέψει και πρωί και πιστέψτε με δεν ήταν καθόλου καλύτερα. Μπορώ να σας πω ότι στο χώρο μας ήταν πολύ πιο καθαρά τα πράγματα».

- Τι θα λέγατε σήμερα στον παιδικό ή εφηβικό εαυτό σας;

«Θα με έπαιρνα μια τεράστια αγκαλιά, θα με γέμιζα φιλιά και θα μου έλεγα να μη φοβάμαι κι ότι όλα θα πάνε καλά!».

- Ποια είναι τα μαθήματα που έχετε πάρει από την κόρη σας;

«Η πιο δύσκολη ερώτηση... Είναι καθημερινά τα μαθήματα και για αυτό δεν έχω μία απάντηση. Όμως έμαθα το σπουδαιότερο. Να αγαπάω αληθινά».

- Το καινούριο σας τραγούδι «Πότε θα πάμε στα βουνά», θα λέγαμε ότι ένα κάλεσμα σε ποιο πράγμα;

«Μας καλεί να έρθουμε σε επαφή με την ουσία, με την αλήθεια στη ζωή μας. Με τα απλά πράγματα που μας συνδέουν με αυτό που είμαστε και το έχουμε ξεχάσει».

- Τα σχέδια σας για τη νέα σεζόν;

«Σταυρός του Νότου με Ρεβάνς, χειμερινή περιοδεία, καινούριο τραγούδι και ευτυχία, υγεία και χαρά!».


Πληροφορίες
Ρίτα Αντωνοπούλου & Ρεβάνς

22 Οκτωβρίου & 5 Νοεμβρίου
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Ώρα Έναρξης: 22.00
Ώρα Προσέλευσης: 21.30

Γενική Είσοδος: 13€

Προπώληση εισιτηρίων
Viva.gr


Διαβάστε επίσης

Οι Madrugada στην κάμερα του Newsbomb.gr: Οι άγνωστες ιστορίες και η δοκιμασία που τους βάλαμε

Αιμιλιανός Σταματάκης: Η συνάντηση με τον Καζαντζάκη, ο «Γλυκάνισος», οι κακοποιητικές συμπεριφορές

Η Μαρίζα Ρίζου «Άρτα λέει και κλαίει»: To X-Factor και ο λόγος που θέλει να «σφάξει» τον Μουζουράκη

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ