ΦΑΡΜΑΚΟ

Μονοκλωνικά αντισώματα: Ξεκινά η χορήγηση από τα νοσοκομεία – Ποιοι ασθενείς θα λάβουν τη θεραπεία

COVID-19
Για τη χορήγησή τους, το «πράσινο φως» θα δίνει μια 5μελής Επιτροπή ειδικών επιστημόνων
INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από σήμερα, Πέμπτη (25/11/2021) τα μονοκλωνικά αντισώματα κατά της covid-19, θα βρίσκονται σε νοσοκομεία της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η χώρα μας είναι σε θέση να χορηγεί από τις πρώτες τα σκευάσματα αυτά. Όμως τόνισε, ότι δεν είναι πανάκεια και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον εμβολιασμό.

Η πρώτη παρτίδα του φαρμάκου των εταιρειών Regeneron-Roche κατά της Covid-19, 2.000 δόσεων, θα διανεμηθεί στα πανεπιστημιακά και τα νοσοκομεία της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά της πανδημίας, με έμφαση στις Υγειονομικές Περιφέρειες που έχουν στην ευθύνη τους περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο».

Για τη χορήγησή τους, το «πράσινο φως» θα δίνει μια 5μελής Επιτροπή ειδικών επιστημόνων, η οποία θα εξετάζει τα αιτήματα των νοσοκομείων και θα δίνει την έγκριση εντός 24 ωρών, εφόσον ο ασθενής πληροί τα κριτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι θα χορηγούνται μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, τόσο για τους ασθενείς που αντιμετωπίζονται στην κοινότητα όσο και για νοσηλευόμενους ασθενείς. Τα μονοκλωνικά αντισώματα χορηγούνται ενδοφλέβια. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς που δεν νοσηλεύονται, θα επισκέπτονται το νοσοκομείο για την έγχυση του φαρμάκου και στη συνέχεια θα επιστρέφουν σπίτι τους. Στόχος της συγκεκριμένης θεραπείας είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου.

Οι κατηγορίες σε προτεραιότητα για τη χορήγηση των μονοκλωνικών είναι: όσοι έχουν χαμηλή ανοσολογική απόκριση όπως οι ογκολογικοί ασθενείς και οι ανοσοκατασταλμένοι, όσοι έχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης όπως οι πάσχοντες από χρόνια υποκείμενα νοσήματα και οι έγκυοι στο τρίτο τρίμηνο της κύησης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας -Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Θρίλερ στα Καλύβια: Χωρίς ταυτότητα τα βρέφη που θάφτηκαν στην αυλή του ιερέα - Τι λέει ο δήμαρχος

Σέρρες: Σάλος με ιερέα για τις προκλητικές πόζες σε φωτογραφίες που ανήρτησε στο Instagram