ΦΑΡΜΑΚΟ

Τελετή 41ου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» με τη στήριξη Altion – TONOVIT του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ

Τελετή 41ου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» με τη στήριξη Altion – TONOVIT του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ

Στηρίζοντας διαχρονικά τον αθλητισμό, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ στηρίζει για δεύτερη χρονιά αυτή τη σημαντική διοργάνωση.

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ βρίσκεται για άλλη μια χρονιά δίπλα στο Δήμο Σπάρτης και το 41ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, χορηγώντας τις παράλληλες δράσεις του Δήμου, αλλά και την ιδιαίτερη τελετή λήξης του ιστορικού αγώνα, την «41η Τελετή Λήξης ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ powered by Altion – TONOVIT».

Στηρίζοντας διαχρονικά τον αθλητισμό και τα αθλητικά ιδεώδη, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ στηρίζει για 2η χρονιά τη σημαντική αυτή διοργάνωση, ενός από τους πιο ιστορικούς υπέρ-μαραθώνιους της Ευρώπης, με εκατοντάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο και μεταλαμπαδεύει την υψηλή αξία του «ευ αγωνίζεσθαι».

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, ένας από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπέρ-αποστάσεων παγκοσμίως, αποτελεί αναβίωση της πορείας του Φειδιππίδη, του αρχαίου Αθηναίου δρομέα αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, έφτασε ως τη Σπάρτη για να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο των Ελλήνων με τους Πέρσες.

Ο Φειδιππίδης κατά τον Ηρόδοτο, έφτασε στη Σπάρτη μόλις μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα. Με έναυσμα την ιστορία του θαυμαστού αυτού αρχαίου δρομέα, το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος ως και σήμερα διοργανώνει αδιάλειπτα τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη.

Στο φετινό 41ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ συμμετείχαν 350 δρομείς υπεραποστάσεων από 50 χώρες. H εκκίνηση δόθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου μπροστά από το Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, ενώ 253 δρομείς τελικά τερμάτισαν, διανύοντας 245,3 χλμ. από την Αθήνα στην Σπάρτη, μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, εντός του ορίου των 36 ωρών.

Η πόλη της Σπάρτης φιλοξένησε όπως κάθε χρόνο τους αθλητές, τους συνοδούς τους, αλλά και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την τελετή λήξης, η οποία μάλιστα μεταδόθηκε από Μέσα τοπικής αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας. Τον Όμιλο εκπροσώπησαν στελέχη τα οποία συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις στο πλαίσιο του αγώνα, αλλά και στην τελετή λήξης, με ομιλίες, καθώς και στην απονομή του βραβείου σε μία εκ των γυναικών που τερμάτισε πρώτη.

Ο κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, σημείωσε σχετικά με τη χορηγία του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ στο 41ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ: «Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ και τα Altion – TONOVIT βρίσκονται για άλλη μια χρονιά υπερήφανα στο πλάι ενός ιστορικού θεσμού μεγάλης σημασίας, αφού μεταφέρει τα ιδεώδη και το πνεύμα των προγόνων μας στη σημερινή εποχή μέσα από τον αθλητισμό.

Διαχρονικά θέλουμε να στηρίζουμε δράσεις που τιμούν τη χώρα, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, γιατί τιμώντας τις ρίζες μας, φροντίζουμε και για το μέλλον μας. Τέλος, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο Δήμος Σπάρτης διατηρεί κι ενισχύει το θεσμό συνεχώς, προσδίδοντάς του παγκόσμια απήχηση, κάτι για το οποίο του αξίζουν συγχαρητήρια!».