ΦΑΡΜΑΚΟ

ΕΟΦ: Προσοχή σε «μαρμελάδα»-συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει φαρμακευτικές ουσίες

ΕΟΦ
Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση
INTIME NEWS

Τα προϊόντα διακινούνται μέσω διαδικτύου και δεν αποκλείεται η διάθεσή τους και στη χώρα μας, τονίζει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), μετά από ενημέρωση από τις σουηδικές αρμόδιες αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση των προϊόντων WONDER MIX PASTE, MAGIC GOLD, NATURAL MIXED HERBAL BLEND PASTE.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής ή τρόφιμα (μαρμελάδα) για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή του και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου, στα προϊόντα ανιχνεύθηκαν οι φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη (sildenafil) και ταδαλαφίλη (tadalafil), χωρίς να δηλώνονται στην επισήμανση των προϊόντων. Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη, τονίζει ο Οργανισμός.

Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία.

Σχετικές ειδήσεις