ΦΑΡΜΑΚΟ

Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Κίνα

Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Κίνα

Υπερήφανος υποστηρικτής της Ελληνικής Αποστολής

Το δυναμικό, εξωστρεφή της χαρακτήρα επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά η ηγέτιδα ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, ενώνοντας τις δυνάμεις τις με την εταιρεία στρατηγικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και δράσεων «Introducing Leaders», ως στρατηγικός χορηγικός εταίρος της Ελληνικής Αποστολής στην «Ετήσια Συνάντηση των νέων Πρωταθλητών» (Annual Meeting of the new Champions) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, στην πόλη Tianjin της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Πρόκειται για γεγονός παγκόσμια εμβέλειας, που χαρακτηρίζεται και ως «Νταβός των αναδυόμενων οικονομιών». Το Annual Meeting of the New Champions πραγματοποιείται από το 2007 ως η σπουδαιότερη διεθνής συνάντηση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία, φέρνοντας σε επαφή τη νέα γενιά ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων, που διαμορφώνουν το μέλλον του επιχειρείν, με ηγετικά στελέχη μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, ΜΜΕ, καθώς και κυβερνήσεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία «Introducing Leaders», που έχει αναλάβει την οργάνωση της Ελληνικής Αποστολής, φέρνει σε επαφή κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, οραματιστές και διαμορφωτές της επιχειρηματικής, πολιτικής και οικονομικής παγκόσμιας σκηνής.

Από τις πλέον δυναμικές συμμετοχές στο Annual Meeting of the New Champions είναι αυτή της ΒΙΑΝΕΞ. Με μοναδικές παραγωγικές δυνατότητες που εξασφαλίζουν οι 4 υπερσύγχρονες εργοστασιακές μονάδες της στην Ελλάδα και ένα ανθρώπινο δυναμικό που ξεπερνά τους 1.100 εργαζόμενους, η ΒΙΑΝΕΞ καλύπτει όλο το φάσμα παραγωγής και διανομής φαρμακευτικών προϊόντων, αναβαθμίζοντας συνεχώς τις υπηρεσίες της και το φαρμακευτικό χαρτοφυλάκιό της. Τα οικονομικά στοιχεία της ΒΙΑΝΕΞ, όπως αποτυπώνονται στα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα και τους δείκτες επενδύσεων, τοποθετούν τη ΒΙΑΝΕΞ μεταξύ των πιο αξιόπιστων και αποδοτικών εταιρειών στην Ελλάδα. Με την καινοτομία να βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας της εταιρείας, καθώς και την υλοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος μεγάλης κλίμακας, η ΒΙΑΝΕΞ σχεδιάζει νέες στρατηγικές συμμαχίες με διεθνή προσανατολισμό.

Μεταξύ αυτών, αξίζει να σημειωθεί η συνεργασία της ΒΙΑΝΕΞ με την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία «Farmaserv-Lilly», για την παραγωγή 10 εκατ. τεμαχίων ετησίως του ενέσιμου αντιβιοτικού Voncon (βανκομυκίνη) για σοβαρές λοιμώξεις, με εξαγωγή του 100% στην Κίνα, η οποία συνοδεύεται από επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και δημιουργία 135 νέων θέσεων εργασίας.

Η κα Molly Mc Adams, διευθύντρια της «Introducing Leaders» δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη στρατηγική χορηγία της ΒΙΑΝΕΞ και ανυπομονούμε να συνοδεύσουμε τα διευθυντικά της στελέχη στην Κίνα».

Η κα Desy Karapchanska, επίσης διευθύντρια στην «Introducing Leaders», προσέθεσε ότι «η ΒΙΑΝΕΞ είναι ένας εξαιρετικός εταίρος, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης εμπειρίας της από την επιχειρηματική δραστηριοποίησή της στην Κίνα. Την καλωσορίζουμε στην αποστολή».

Στρατηγικοί εταίροι είναι το Ελληνο-Κινεζικό Επιμελητήριο και η Enterprise Greece (πρώην Invest in Greece) με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Στέφανο Ησαΐα, ως επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής.

Επίσης, η Goldair Tourism στηρίζει την Ελληνική Αποστολή οργανώνοντας τη μεταφορά, διαμονή και κάθε ταξιδιωτική ανάγκη των συμμετεχόντων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Τέλος, χορηγικοί εταίροι της Ελληνικής Αποστολής στη συνάντηση της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, εκτός από τη ΒΙΑΝΕΞ, είναι η Τράπεζα Πειραιώς και η Dolphin Capital Investors.