ΦΑΡΜΑΚΟ

Αλλαγές στη Roche Hellas

Αλλαγές στη Roche Hellas

Από τις 20 Απριλίου, καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου στη Roche Hellas αναλαμβάνει η κ. Αν Νις.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρείας, η κ. Νις εντάσσεται στη Roche Hellas προερχόμενη από την Pfizer, όπου εργάστηκε τα τελευταία 15 χρόνια περίπου, σε διάφορες διευθυντικές θέσεις. Διαθέτει εμπειρία 25 χρόνων περίπου στη φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία ξεκίνησε το 1991 σε διάφορες θέσεις στον τομέα των πωλήσεων της Glaxo Welcome στο Βέλγιο μέχρι το 2000. Από το 2000 μέχρι το 2001, εργάστηκε ως διευθύντρια μάρκετινγκ στην Galenco, στους τομείς των δερματολογικών ΜΗΣΥΦΑ και των νοσοκομείων. Το 2001 εντάχθηκε στο δυναμικό της Pfizer, όπου αρχικά υπηρέτησε ως διευθύντρια μάρκετινγκ στο Βέλγιο μέχρι το 2005, ενώ κατόπιν μετακινήθηκε στη Ρωσία όπου εργάστηκε ως διευθύντρια μάρκετινγκ και ανάπτυξης επιχειρήσεων. Το 2008 ανέλαβε την διεύθυνση της Ευρωπαϊκής ομάδας για τα ιογενή προϊόντα της Pfizer, ενώ το 2009 ανέλαβε τη γενική διεύθυνση των χωρών Ουκρανία και Λευκορωσία. Το 2012 ανέλαβε περιφερειακή διευθύντρια Αργεντινής, όπου ήταν υπεύθυνη για τις χώρες Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη, ενώ το 2014 προήχθη σε αντιπρόεδρο των Global Commercial Solutions της Pfizer με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Η Αν Νις έχει γεννηθεί στο Βέλγιο, όπου έκανε τις σπουδές της στο καθολικό πανεπιστήμιο του Leuven, με κατεύθυνση στα Οικονομικά της Υγείας και τις Νοσοκομειακές Επιστήμες και κατόπιν το μεταπτυχιακό της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει ακόμα 2 μεταπτυχιακά από το πανεπιστήμιο του Στάντφορντ, στα Οικονομικά για μη-οικονομικά στελέχη και σε Ηγεσία & Οικονομικά για μη-οικονομικά στελέχη.