ΦΑΡΜΑΚΟ

Η LEO Hellas γιόρτασε 60 χρόνια στην Ελλάδα

Η LEO Hellas γιόρτασε 60 χρόνια στην Ελλάδα
LEO Hellas

Εξήντα χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα συμπληρώνει η LEO Hellas κατέχοντας εξέχουσα θέση στους τομείς της Δερματολογίας και της Θρόμβωσης, και με διαχρονικές συνεργασίες με σημαντικούς εταίρους σε θέματα παραγωγής και διανομής στην Ελλάδα.

Η LEO Hellas ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1958 ως μία από τις πρώτες 4 θυγατρικές της εταιρείας εκτός Δανίας, και γιόρτασε την επέτειο των 60 χρόνων σε εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Δανίας, Klavs A. Holm, πρόεδροι και εκπρόσωποι επιστημονικών εταιρειών και συλλόγων ασθενών, πολιτειακοί και ακαδημαϊκοί φορείς, συνεργάτες και εργαζόμενοι της εταιρείας. H LEO Hellas, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοίνωσε τη στήριξή της σε 5 φιλανθρωπικά ιδρύματα ανά την Ελλάδα, με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η LEO Hellas πλαισιώνεται από μια έμπειρη ομάδα 59 συνεργατών που εργάζεται ώστε να προσφέρει αξιόπιστες θεραπευτικές λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών με δερματικές παθήσεις - ψωρίαση, έκζεμα, δερματικές λοιμώξεις, ακτινική υπερκεράτωση - αλλά και με προβλήματα θρόμβωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 1 στους 5 Έλληνες επωφελείται από τις θεραπείες της LEO σε ετήσια βάση.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται ενεργά σε θέματα καινοτομίας για τους δερματολόγους και συνεργάζεται με πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα που εμπλέκονται στον τομέα των δερματικών παθήσεων. Επιπρόσθετα, επενδύει στην ενημέρωση και την αντιμετώπιση της Θρόμβωσης σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και τους συλλόγους ασθενών.

H συμπλήρωση των 60 χρόνων στην Ελλάδα συμπίπτει με μια σημαντική συγκυρία για την LEO, τη διάθεση δύο καινοτόμων θεραπειών για τους Έλληνες ασθενείς με ψωρίαση όπως τον συνδυασμό τοπικής θεραπείας καλσιποτριόλης/βηταμεθαζόνης σε μορφή αφρού για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ευκολία στη χρήση για τους ασθενείς με ήπια/μέτρια ψωρίαση. Επίσης, από τον Ιούλιο οι ασθενείς με μέτρια ή σοβαρή ψωρίαση έχουν πρόσβαση στον καινοτόμο βιολογικό παράγοντα brodalumab που μπορεί να προσφέρει πλήρη δερματική κάθαρση.

Ο Γενικός Διευθυντής της LEO Hellas, Νίκος Ραγκούσης σημειώνει ότι «θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και να προσφέρουμε καινοτόμες, εξατομικευμένες λύσεις στους ασθενείς μας οι οποίοι και αποτελούν την πηγή έμπνευσης για την ανάπτυξη των νέων αποτελεσματικών θεραπειών μας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι» τόνισε ο κ. Ραγκούσης «καθώς έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη της Πολιτείας, της επιστημονικής κοινότητας, των συλλόγων ασθενών, των εργαζομένων μας, χάρη στον διαφανή και αξιόπιστο τρόπο που δραστηριοποιούμαστε. Στηρίζουμε διαχρονικά και ενεργά τις δραστηριότητες του ΣΦΕΕ και πρόσφατα γίναμε μέλος του Pharma Innovation Forum ώστε να συνεισφέρουμε στην απρόσκοπτη και έγκαιρη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες».

Η Gitte Aabo, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της LEO Pharma σημείωσε ότι η LEO Hellas αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της εταιρείας και εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς η ανάπτυξη τόσο του καθιερωμένου όσο και του καινοτόμου χαρτοφυλακίου της LEO συνυπάρχει προς όφελος των ασθενών. Η κ. Aabo τόνισε ότι στην Ελλάδα τόσο η Δερματολογία όσο και η Θρόμβωση βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των λύσεων που προσφέρονται στους ασθενείς χάρη στις προσπάθειες όλων των εργαζομένων της.

Στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας, η LEO Hellas στέκεται κοντά στην ελληνική κοινωνία με δράσεις και πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των ασθενών μέσω ψηφιακών πλατφορμών και social media όπως το MyDerma για την ψωρίαση και το Gate of Thrombs για τη Θρόμβωση. Παράλληλα, συνεργάζεται με Συλλόγους ασθενών και με Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις για την δωρεά φαρμάκων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως πρόσφατα για τους πυρόπληκτους στο Μάτι και τους πλημμυροπαθείς στην Μάνδρα Αττικής.

Σχετικές ειδήσεις