ΥΓΕΙΑ

Κοντοζαμάνης: Συστήνεται άμεσα Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία

Κοντοζαμάνης: Συστήνεται άμεσα Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία
INTIME NEWS

Ένα μεγάλο κενό στην πιστοποίηση και διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη χώρα, έρχεται να καλύψει ο Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), στη σύσταση του οποίου προχωρά άμεσα το υπουργείο Υγείας.

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε πως πρόκειται για μια εμβληματική μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας. Όπως τόνισε στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα (27/01/2020), σκοπός του ΟΔΙΠΥ θα είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, η ενίσχυση της ασφάλειας των ασθενών και ο στρατηγικός σχεδιασμός στον τομέα της υγείας για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση και την καθολική κάλυψη του πληθυσμού.

Μεταξύ άλλων, ο ΟΔΙΠΥ θα αξιολογεί και θα πιστοποιεί τις υπηρεσίες υγείας, θα συλλέγει και αναλύει δεδομένα που αφορούν στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, θα αναπτύσσει διαδικασίες και πρότυπα ποιότητας, θα υποστηρίζει τους παρόχους υγείας για τη βελτίωση των υπηρεσιών τους μέσω συγκεκριμένων δράσεων και προγραμμάτων, θα εγγυάται τη διαφάνεια των διαδικασιών αξιολόγησης και θα ενημερώνει τους πολίτες για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης:

Νέος κοροναϊός: Μελέτη Ελλήνων επιστημόνων αποκαλύπτει από πού προήλθε ο επικίνδυνος ιός

Τριετές μνημόνιο συνεργασίας με τον κλάδο του φαρμάκου – Δέσμευση Κικίλια στον ΣΦΕΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις