ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Αυστηρές συστάσεις για την προστασία των ευπαθών ομάδων

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Αυστηρές συστάσεις για την προστασία των ευπαθών ομάδων
INTIME NEWS

Νέα συνεδρίαση για τον κοροναϊό της Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, πραγματοποιείται το μεσημέρι της Δευτέρας (09/03/2020).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσκεψη των ειδικών επιστημόνων θα ξεκινήσει στις 14:00. Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα προχωρήσει σε δηλώσεις με βάση την εισήγηση της Επιτροπής και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου για το νέο κοροναϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα προχωρήσει στην τακτική ενημέρωση.

Η προστασία των ευπαθών ομάδων αναμένεται να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο, με ιδιαίτερη έμφαση στην αποφυγή συναθροίσεων για τους ηλικιωμένους. Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για τέσσερις εβδομάδες.

Παράλληλα, συνεχώς αναθεωρείται η λίστα των σχολείων τα οποία θα παραμείνουν κλειστά το επόμενο διάστημα, με βάση των αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Χθες, Κυριακή (08/03/2020) ανακοινώθηκαν άλλα 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία συνδέονται με τις ήδη γνωστές περιπτώσεις κοροναϊού. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται στα 73.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Αυτά είναι τα έκτακτα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Κοροναϊός: Πώς μπορεί να εξαπλωθεί από τα χαρτονομίσματα – Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Κοροναϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα - Πώς μεταδίδεται ο ιός και όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις