ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Σε αναστολή λειτουργίας όσα ιδιωτικά ιατρεία δεν διαθέτουν μάσκες, γάντια, αντισηπτικά

Κορονοϊός: Σε αναστολή λειτουργίας όσα ιδιωτικά ιατρεία δεν διαθέτουν μάσκες, γάντια, αντισηπτικά
INTIME NEWS

Χωρίς μάσκες, γάντια και αντισηπτικά προϊόντα, δηλαδή τον απαραίτητο εξοπλισμό προστασίας από το νέο κορονοϊό, έχουν μείνει πολλά ιδιωτικά ιατρεία της χώρας, με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) να προειδοποιεί για αναστολή της λειτουργίας τους.

«Μετά τη δέσμευση όλων των ειδών προστασίας για τον κορονοϊό, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση, εκδίδοντας και τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), οι ιδιώτες ιατροί αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη για την προστασία τους» υποστηρίζει ο ΠΙΣ. Επισημαίνει δε, ότι για το θέμα έχουν γίνει αλλεπάλληλες οχλήσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να δοθεί μία λύση ή να υπάρξει σχετική μέριμνα.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να ενημερώσουν άμεσα όλους τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αναστολή λειτουργίας των ιατρείων τους, στην περίπτωση που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη για την προστασία των ιατρών και των εργαζομένων τους, όπως και των ασθενών τους από την επιδημία του κορονοϊού.

Την ίδια ώρα ο ιατρικός κόσμος εκφράζει την απογοήτευσή του, καθώς δεν συμπεριλήφθηκε από την κυβέρνηση στα οικονομικά μέτρα στήριξης, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε οικονομική ασφυξία ο κλάδος και να διακυβεύονται χιλιάδες θέσεις εργασίας στα ιδιωτικά ιατρεία και τα εργαστήρια.

Τέλος, ο ΠΙΣ σημειώνει ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί εξυπηρετούν σε ποσοστό ακόμη και 95% τους πολίτες που παρουσιάζουν συμπτώματα πιθανής λοίμωξης από κορωνοϊό, είτε μέσω επισκέψεων, είτε μέσω τηλεφωνημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Θετικός στον κορονοϊό το ιδρυτικό μέλος των Bon Jovi

13033: Ποιες ρυθμίσεις πρέπει να κάνετε στο κινητό για να στείλετε μήνυμα (photos)

Κορονοϊός: Εφιάλτης δίχως τέλος στην Ισπανία - 514 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις