ΥΓΕΙΑ

ΠΣΦ: Δωρεά μασκών για την κλινική άσκηση των φοιτητών Φυσικοθεραπείας

ΠΣΦ: Δωρεά μασκών για την κλινική άσκηση των φοιτητών Φυσικοθεραπείας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA

Κορονοϊός: Δια ζώσης θα πραγματοποιηθεί η κλινική άσκηση των φοιτητών των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών Υγείας στα νοσηλευτικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και των φοιτητών Φυσικοθεραπείας.

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) ενημερώθηκε για αυτή την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αποφάσισε να προβεί σε δωρεά μασκών για την προστασία των φοιτητών από τον κορονοϊό και για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Πρόθεση του ΠΣΦ είναι να παράσχει προστατευτικό υλικό και στα υπόλοιπα τμήματα Φυσικοθεραπείας.

Ο Σύλλογος τονίζει τη μεγάλη σημασία της κλινικής εκπαίδευσης, η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προπτυχιακής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (WCPT), ένα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών θα πρέπει να παρέχει τουλάχιστον 1.000 ώρες κλινικής εκπαίδευσης.

Επίσης, με επιστολή που προτίθεται να αποστείλει προς τα πέντε πανεπιστημιακά Τμήματα Φυσικοθεραπείας της χώρας, θα ζητά να πληροφορηθεί πόσο έχει επηρεαστεί η παροχή των προγραμμάτων εκπαίδευσης στους φοιτητές, κυρίως όσον αφορά το κομμάτι των εργαστηρίων, όπου η εκμάθηση και εφαρμογή των τεχνικών και μεθόδων απαιτεί σωματική επαφή και επίσης της κλινικής εκπαίδευσης (κλινική άσκηση και πρακτική άσκηση), η οποία γίνεται σε πραγματικές συνθήκες.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ως Ν.Π.Δ.Δ. είναι η επαγγελματική ένωση, που είναι υπεύθυνη για την άσκηση του επαγγέλματος, την ποιοτική και ασφαλή παροχή υπηρεσιών στους Έλληνες Πολίτες και αποτελεί άμεσο συνεργάτη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη διαδικασία πιστοποίησης των προγραμμάτων σπουδών φυσικοθεραπείας, καθώς σύμφωνα και με τις επιταγές της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ-πρώην ΑΔΙΠ), «oι επαγγελματικές ενώσεις και τα επιμελητήρια χρησιμοποιούν την πιστοποίηση ως απόδειξη της σύνδεσης ενός προγράμματος σπουδών με τον οικείο επαγγελματικό κλάδο και τα απαιτούμενα επαγγελματικά προσόντα».

Ο πρόεδρος του ΠΣΦ, Πέτρος Λυμπερίδης δήλωσε σχετικά: «Είναι σαφέστατο λοιπόν ότι, ο ΠΣΦ, σε συνεργασία με τα ΑΕΙ της χώρας, ενδιαφέρεται τόσο για τη διασφάλιση της ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών φυσικοθεραπείας και του τίτλου που απονέμουν, όσο και για την ολοκλήρωση και αποπεράτωση των προγραμμάτων αυτών με ασφάλεια για το εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και για τα μελλοντικά μέλη του. Για τους παραπάνω λόγους, θα είναι πάντα παρών και αρωγός σε κάθε προσπάθεια ποιοτικής εκπαίδευσης και αναβάθμισης του επιστημονικού χώρου της Φυσικοθεραπείας.»

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός – Λέκκας στο Newsbomb.gr: «Αναμένεται μετασεισμός έως 5,6 Ρίχτερ στην Κρήτη»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr