ΥΓΕΙΑ

Καύσωνας: Κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για παροχή βοήθειας στο κέντρο της Αθήνας

Καύσωνας: Κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για παροχή βοήθειας στο κέντρο της Αθήνας
Ε.Ε.Σ.

Δράσεις ενεργητικής προσέγγισης αστέγων (Street Work), καθώς και υποστήριξη σε πολίτες και τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας, θα προσφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τις ημέρες του επερχόμενου καύσωνα, με πρωτοβουλία του προέδρου του Οργανισμού, Dr. Αντωνίου Αυγερινού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) θα βρεθεί ακόμη μία φορά στο πλευρό των συνανθρώπων μας, τις πιο θερμές καλοκαιρινές μέρες. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, από τις 10:00 έως τις 17:00, ένα κλιμάκιο παροχής βοήθειας θα βρίσκεται στην οδό Ερμού (κοντά στην πλατεία Συντάγματος) το οποίο θα καλύπτει τους διερχόμενους πολίτες και επισκέπτες του κέντρου της Αθήνας, και άλλο ένα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, όπου, κατόπιν χαρτογράφησης, έχει διαπιστωθεί συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αστέγων πολιτών.

Τα κλιμάκια θα στελεχώνονται από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές και των τριών Σωμάτων του Ε.Ε.Σ. (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών) και θα προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Συγκεκριμένα θα διατεθούν: εμφιαλωμένο νερό, χυμοί, και δέματα άμεσης κοινωνικής βοήθειας για τον άστεγο πληθυσμό. Παράλληλα, θα παρέχεται ενημέρωση σε αστέγους για τους κλιματιζόμενους χώρους που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων, Πρώτες Βοήθειες ψυχικής υγείας και Πρώτες Βοήθειες σε πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα, συμπτώματα αφυδάτωσης και θερμοπληξίας.

Αντίστοιχες δράσεις θα επαναληφθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τις ημέρες που θα επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Παγώνη: «Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr