ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο «Σωτηρία»: Νέα πτέρυγα με 50 κλίνες ΜΕΘ - Δωρεά της Βουλής ύψους 8 εκατ. ευρώ

Νοσοκομείο «Σωτηρία»: Νέα πτέρυγα με 50 κλίνες ΜΕΘ - Δωρεά της Βουλής ύψους 8 εκατ. ευρώ
Στιγμιότυπο από την υπογραφή της σύμβασης
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/ INTIME NEWS

Σε χρόνο ρεκόρ αναμένεται να παραδοθεί η νέα πτέρυγα στο νοσοκομείο «Σωτηρία», δυναμικότητας 50 κλινών Εντατικής, η οποία δημιουργείται με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων, ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Η υπογραφή της σύμβασης με τις αντισυμβαλλόμενες εταιρείες πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (30/07/2020). «Η Βουλή των Ελλήνων πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη κοινωνική της προσφορά» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη δωρεά της Βουλής, επισημαίνοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία «ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εγγυάται τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε, εάν κι εφόσον χρειαστεί, την οποιαδήποτε πρόκληση έρθει στο μέλλον, σε αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια της δημόσιας Υγείας».

Οι υπερσύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες νέες κλίνες ΜΕΘ προγραμματίζεται να παραδοθούν σε πλήρη λειτουργία εντός 60 ημερών από την έναρξη των εργασιών και αναμένεται να εκσυγχρονίσουν και να ενισχύσουν σημαντικά, σε μόνιμη βάση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στο πλαίσιο της δωρεάς, συμπληρωματικά θα κατασκευαστεί επίσης πεζογέφυρα που θα συνδέει τα χειρουργεία του νοσοκομείου «Σωτηρία» με το χώρο της νέας ΜΕΘ.

Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ της ΚΤΥΠ Α.Ε (ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε) και της αναδόχου εταιρείας ΕΚΤΕΡ Α.Ε, για την εκτέλεση του έργου «Μελέτη, Κατασκευή και Εξοπλισμός νέας πτέρυγας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, δυναμικότητας 50 κλινών, στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”». Σε χρόνο ρεκόρ και παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός με απόλυτη διαφάνεια, σε στενή συνεργασία με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, επισημαίνει η διοίκηση της ΚΤΥΠ.

Το αρχικό κόστος του έργου προϋπολογίστηκε σε 7.181.374,08 ευρώ. Το τελικό κόστος του έργου, μετά από έκπτωση 14%, ανέρχεται σε 6.175.981,71 ευρώ. Μέσα σε 60 μόλις ημέρες, η ΚΤΥΠ ΑΕ θα παραδώσει τη μεγαλύτερη σε δυναμικότητα, την αρτιότερη σε υποδομές και την πλέον σύγχρονη πτέρυγα ΜΕΘ στη χώρα. Για την επίτευξη αυτού του «ανατρεπτικού» για τα ελληνικά δεδομένα αποτελέσματος, συνέβαλαν οι εργαζόμενοι της ΚΤΥΠ ΑΕ υπό την καθοδήγηση του προέδρου Τίμου Κατσίπου και του διευθύνοντος συμβούλου Θανάση Γιάνναρη.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στη Βουλή, παρουσία του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, του Γενικού Γραμματέα της Βουλής Γεώργιου Μυλωνάκη, του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής Βασίλειου Μπαγιώκου, της ηγεσίας της ΚΤΥΠ ΑΕ, του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας Αθανάσιου Σίψα, της Αντιπροέδρου του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. “Η ΣΩΤΗΡΙΑ” Άννας Κρεμμύδα και εκπροσώπων των κομμάτων. Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας παρέστησαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου και Αθανάσιος Μπούρας και ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Αντιπρόεδρος Δημήτριος Βίτσας και εκ μέρους του ΜέΡΑ25 η Αντιπρόεδρος Σοφία Σακοράφα.

Αξιοποιώντας τα χρήματα που περίσσεψαν, θα κατασκευαστεί στο Νοσοκομείο Σωτηρία, όπως ζήτησε η Διοίκηση του Νοσοκομείου το έργο «Συνδετήρια πεζογέφυρα μεταξύ νέας πτέρυγας ΜΕΘ 50 κλινών και κτιρίου “ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ” διάμεσου του κτηρίου “ΜΕΓΑ ΛΑΪΚΟ”, στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”».

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πανικός στην Θεσσαλονίκη - 12 άτομα στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό μετά από γλέντι γάμου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr