ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Οι επτά παράγοντες που προκαλούν ανησυχία

Κορονοϊός: Οι επτά παράγοντες που προκαλούν ανησυχία

Τον «κώδωνα» του κινδύνου για την έξαρση του κορονοϊού στην Αττική έκρουσε ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας προειδοποιώντας πως η Περιφέρεια είναι στην πορτοκαλί φάση της επιδημίας και «το επόμενο βήμα είναι το κόκκινο που σημαίνει lockdown».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Σύψας μιλώντας στον ΑΝΤ1, «όλα τα ποιοτικά στοιχεία της επιδημίας είναι άσχημα» στην Αττική.

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι η επιδείνωση που παρουσιάζουν για την Αττική τα εξής ποιοτικά στοιχεία:

αύξηση κρουσμάτωνθάνατοιεισαγωγές στα νοσοκομείαδιασωληνώσειςκάλυψη κλινών ΜΕΘποσοστό δειγμάτων που βγαίνουν θετικάδείκτης R

«Όλα αυτά προοιωνίζονται μια θύελλα. Πρέπει πολίτες και πολιτεία, όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτό που έρχεται στην Αττική» προσέθεσε ο κ. Σύψας.

Τα τελευταία στοιχεία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη συνολικά 346 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15.928, εκ των οποίων το 55,7% άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 2.651 (16,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6687 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εξάλλου, 77 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Οι 21 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Συνολικά 185 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η «κρυφή» ερωμένη του Ερντογάν - Το βίντεο με τις ερωτικές στιγμές (pics)