ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός - εμβολιασμός: Αντιφατικές οδηγίες και παράλογες μετακινήσεις γιατρών καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ

Κορονοϊός - εμβολιασμός: Αντιφατικές οδηγίες και παράλογες μετακινήσεις γιατρών καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ
INTIME NEWS

Παράλογες, αναγκαστικές μετακινήσεις και αντιφατικές «άνωθεν» οδηγίες δέχονται οι γιατροί του ΕΣΥ, σύμφωνα με τις καταγγελίες που φτάνουν στην ΕΙΝΑΠ, από διάφορα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του λεκανοπεδίου, όπου διενεργούνται εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στο γενικό πληθυσμό.

Οι νέες καταγγελίες προέρχονται από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας και το νοσοκομείο «Μεταξά» και προστίθενται σε αυτές από το Αιγινήτειο, το νοσοκομείο Νίκαιας, το Κ.Υ Ηλιούπολης και πολλά άλλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας το προηγούμενο διάστημα.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) τονίζει ότι «ήταν γνωστό εδώ και πολλούς μήνες ότι επέρχεται ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού και επίσης ήταν γνωστό εδώ και περισσότερους μήνες ότι θα ερχόταν και δεύτερο και τρίτο κύμα επιδημίας. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία» για την κυβέρνηση και ζητά να γίνου επιτέλους οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, τα νοσοκομεία πρέπει άμεσα να απεμπλακούν από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, καθώς υπάρχει κίνδυνος για τους προσερχόμενους προς εμβολιασμό ηλικιωμένους και μέλη ευπαθών ομάδων, λόγω της αύξησης του ιικού φορτίου μέσα στα νοσοκομεία, τώρα που αυξάνονται αξιόλογα οι εισαγωγές ασθενών της επιδημίας. Επίσης, τα νοσοκομεία πρέπει να αφεθούν απερίσπαστα στην αντιμετώπιση της λοιπής νοσηρότητας.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί πρέπει επίσης να απεμπλακούν τελείως από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού γιατί αυτό θα είναι σε βάρος της εκπαίδευσής τους, η οποία έχει ήδη πληγεί εδώ και σχεδόν ένα έτος λόγω της μονομερούς ενασχόλησης του ΕΣΥ μόνο με την επιδημία.

Τα Κέντρα Υγείας πρέπει να μπορούν εκτός από τον εμβολιασμό, να επιτελούν και το έργο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Γι’ αυτό χρειάζεται η ανάπτυξη νέων στελεχωμένων δομών δημόσιας υγείας για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού καθώς και η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με υποδομές και προσωπικό.

Η ΕΙΝΑΠ ζητά σαφείς και υπεύθυνες οδηγίες για το ποιες ιατρικές ειδικότητες εμπλέκονται στο έργο του εμβολιασμού (π.χ. οι εργαστηριακές ειδικότητες και ορισμένες κλινικές ειδικότητες όπως ψυχιατρική, ορθοπαιδική, ουρολογία, νευροχειρουργική κ.λπ., δεν μπορούν να εμπλέκονται). Επίσης, πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα και σαφήνεια στις οδηγίες για αντενδείξεις, παρενέργειες κ.λπ. και να μπει τέρμα στην αντιφατικότητα και την ασάφεια.

Τέλος, οι γιατροί ζητούν να σταματήσουν αμέσως οι άνωθεν εντολές για αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομεία σε Κέντρα Υγείας, από Κέντρο Υγείας σε άλλο Κέντρο Υγείας, από Κέντρο Υγείας σε νοσοκομεία, από τμήμα σε τμήμα κ.λπ., οι οποίες ανακυκλώνουν διαρκώς το ίδιο εξουθενωμένο και αποδεκατισμένο ιατρικό προσωπικό και θίγουν την εκπαίδευση των ειδικευόμενων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου - Έρχεται εντυπωσιακή βουτιά της θερμοκρασίας και χιόνια