ΥΓΕΙΑ

Μέλος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού: «Του χρόνου θα συζητάμε για νέο γύρο εμβολιασμών»

Μέλος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού: «Του χρόνου θα συζητάμε για νέο γύρο εμβολιασμών»
Glomex

Η Ιωάννα Παυλοπούλου, μέλος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού μίλησε για τον θάνατο της 68χρονης στην Πέλλα μετά τη δεύτερη δόση της με Pfizer, για το εμβόλιο της AstraZeneca και για τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Επίσης, παρότρυνε να εμβολιαστούμε ταχύτατα με το πρώτο διαθέσιμο εμβόλιο και πρόσθεσε, πως και του χρόνου φαίνεται πως θα συζητάμε για νέο γύρο εμβολιασμών. Ακόμα, δήλωσε πως είναι ασφαλής ο εμβολιασμός στις εγκύους.

«Να στοχεύσουμε στην πρώτη και όχι στη δέκατη που είμαστε τώρα στους εμβολιασμούς στην Ευρώπη», είπε η κυρία Παυλοπούλου.

Αναφερόμενη στον θάνατο της 68χρονης που πέθανε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, δήλωσε, πως δεν η επιτροπή δεν έχει κάτι γραπτώς στη διάθεσή της. Επανέλαβε ωστόσο, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, ιδιαίτερα όταν είναι μοιραίο, πρέπει να διερευνάται μέχρι τέλους. «Είναι ο μόνος τρόπος για να διαθέτουμε με ασφάλεια τα εμβόλια», είπε.

Σχετικά με τη διακοπή της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της AstraZeneca, η κυρία Παυλοπούλου είπε, πως «δεν θα πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος. Η χώρα μας εξασφαλίζει για όλα τα εμβόλια τη δεύτερη δόση κι αυτός είναι κι ένας από τους λόγους, που είμαστε λίγο πίσω στον εμβολιασμό».

Για την τρίτη δόση, στην οποία προχωρά η Βρετανία, έκανε λόγο για κάτι πρόωρο. «Το κάνει πειραματικά. Εμβολιάζει άτομα άνω των 50 ετών, ορισμένα με τρίτη δόση εμβολίου που περιέχει νέα στελέχη και ορισμένα με το υπάρχον εμβόλιο, θέλοντας να δει ποια θα είναι η έκβαση. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τρίτη δόση, όχι άμεσα, αλλά σε διάστημα πιθανόν μεγαλύτερο των 12 μηνών. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις μεταλλάξεις που θα επικρατήσουν, γιατί από ό,τι φαίνεται ο κορονοϊός θα είναι για μεγάλο διάστημα ακόμη κοντά μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self-test: Τι ισχύει για εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Πότε πρέπει να τα κάνουν

Ροή Ειδήσεων