ΥΓΕΙΑ

Αυγερινός: Φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης στο λειτούργημα της νοσηλεύτριας και του νοσηλευτή

Αυγερινός: Φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης στο λειτούργημα της νοσηλεύτριας και του νοσηλευτή

Μήνυμα του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτριών – Νοσηλευτών

Η ιστορία του νοσηλευτικού επαγγέλματος στην Ελλάδα είναι συνυφασμένη με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, αναφέρει ο κ. Αυγερινός και επισημαίνει ότι οι Ερυθροσταυρίτισσες νοσηλεύτριες στέκονται αρωγοί του ελληνικού κράτους, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση. Αναλυτικά το μήνυμα του προέδρου του Ε.Ε.Σ:

«Αγαπητές Ερυθροσταυρίτισσες και αγαπητοί Ερυθροσταυρίτες,

Σήμερα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτριών – Νοσηλευτών, θα ήθελα να αποτίσω "φόρο" τιμής και ευγνωμοσύνης στο τεράστιο ανθρωπιστικό έργο – λειτούργημα της νοσηλεύτριας και του νοσηλευτή.

Νιώθω υπερήφανος ως Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, διότι η ιστορία του νοσηλευτικού επαγγέλματος στη χώρα μας είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ).

Ο Ε.Ε.Σ, όπως πάντα πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση των προκλήσεων των καιρών, προβαίνει το 1911 στην ίδρυση Πρακτικής Σχολής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Νοσοκόμων, με την επωνυμία "Σχολή Νοσοκόμων Αδελφών του Ε.Ε.Σ", θέτοντας τα θεμέλια για ένα αξιοθαύμαστο νοσηλευτικό έργο.

Οι Ερυθροσταυρίτισσες νοσοκόμες - νοσηλεύτριες, με σεβασμό στις θεμελιώδεις αρχές ανθρωπισμού, με επιστημονική κατάρτιση και τεράστια εμπειρία στέκονται αρωγοί του ελληνικού κράτους στην μεγάλη διαχρονική του πορεία.

Επί δεκαετίες μέχρι και σήμερα, εργάζονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση, επαγγελματισμό και αγάπη, συνδράμοντας στην αποτελεσματική επικουρία των υγειονομικών υπηρεσιών όλης της διευρυμένης ανθρωπιστικής αποστολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Συγχαίρω και χαιρετίζω, όλες τις νοσηλεύτριές μας, σε όλη την Επικράτεια, για τον εξαίρετο επαγγελματισμό, το ήθος και τις αξίες τους και σας διαβεβαιώνω ότι, ως Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να παραμείνει αναμμένη η φλόγα της Ερυθροσταυρίτισσας νοσηλεύτριας.

Με ερυθροσταυρικούς χαιρετισμούς,
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ,
Dr Αντώνιος Αυγερινός»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: «Στοίχημα» για την ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψη των δραστών – Συγκροτήθηκε ομάδα 20 αστυνομικών