ΥΓΕΙΑ

Εμβολιασμός Εφήβων: Στις 13 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 15 ως 17 ετών

Εμβολιασμός Εφήβων: Στις 13 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 15 ως 17 ετών
InTime

Εμβολιασμός: Στη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του Σχεδίου «Ελευθερία», ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ενημέρωσε για το πώς και πότε θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού οι έφηβοι από 15 ως 17 ετών που επιτρέπεται να κάνουν το εμβόλιο.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, έκανε γνωστό πως δόθηκε το «πράσινο φως» για να κάνουν το εμβόλιο και οι έφηβοι από 15 ως 17 ετών αν το επιθυμούν. Στη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε πως το ραντεβού θα κλείνεται με γονική συναίνεση και πως η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 13 Ιουλίου για τους γεννημένους το 2006.

«Ραντεβού θα μπορούν να κλείνουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί πριν την 1.1.2006, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη Δευτέρα», είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό ότι ως το απόγευμα της Δευτέρας (05.07) είχαν διεξαχθεί 74.000 εμβολιασμοί και υπολογίζεται πως ως το τέλος της ημέρας θα ξεπεράσουν τους 90.000. Παράλληλα, ανέφερε ότι συνολικά έχουν γίνει 8.770.000 εμβολιασμοί, εκ των οποίων πάνω από 5 εκατ. αφορούν την πρώτη δόση (47,7% του συνολικού πληθυσμού) και πάνω από 4 εκατ. αφορούν πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 38,2% του πληθυσμού της χώρας.

Στη συνέχεια, ενημέρωσε πως από την Τρίτη ξεκινάει στην Κρήτη ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα εμβολιασμών σε απομακρυσμένες περιοχές, με τη συνδρομή κινητών συνεργείων και παράλληλη ενημέρωση στα σημεία εμβολιασμών, ενώ γνωστοποίησε πως άνοιξε η σχετική πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr για την πρόσκληση των ιδιωτών γιατρών που θα συμμετάσχουν στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, τονίζοντας πως για εμβολιασμό με Johnson & Johnson και Moderna κλείνεται ραντεβού ακόμα και για την επόμενη ημέρα, ενώ με Pfizer υπάρχει διαθεσιμότητα σε διάστημα τριών ημερών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ανοίγουν οι εμβολιασμοί για τους 15-17