ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Ανησυχία για διασπορά και θετικότητα – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Ανησυχία για διασπορά και θετικότητα – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Παρά τη μικρή μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, ο δείκτης θετικότητας παραμένει στα ύψη και προκαλεί ανησυχία. Δείτε όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr.

Ένα 24ωρο μετά το ρεκόρ κρουσμάτων σε ένα 24ωρο, που καταγράφηκε την Τρίτη, ο αριθμός των μολύνσεων από κορονοϊό που ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ ήταν αισθητά μειωμένος. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει τίποτα αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα καθώς τα δεδομένα δείχνουν πως υπάρχει αρκετά μεγάλη επιβάρυνση. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα, με τη μεγάλη μεταδοτικότητα, με τους ειδικούς να είναι σε κατάσταση συναγερμού ενόψει φθινοπώρου.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 3.273 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, ενώ δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν ακόμα 42 θάνατοι από τον φονικό ιό. Παράλληλα, ανησυχητική είναι η αύξηση που παρουσιάζεται στον αριθμό των διασωληνωμένων, καθώς πλέον 332 συμπολίτες μας είναι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων όλης της χώρας.

Τα περισσότερα κρούσματα, για ακόμα μια ημέρα, εντοπίστηκαν στην Αττική. Το λεκανοπέδιο κατέγραψε 770 νέες μολύνσεις, με το κέντρο της Αθήνας να είναι η περιοχή με το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Εκτός της Αττικής, αρκετά ήταν τα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη. Η συμπρωτεύουσα κατέγραψε 319 σε ένα 24ωρο, με τα επιδημιολογικά της δεδομένα να παραμένουν αυξημένα το τελευταίο διάστημα. Προβληματισμός και για την Κρήτη, όπου ισχύουν τοπικά περιοριστικά μέτρα σε αρκετές περιοχές, με το σύνολο των κρουσμάτων στο νησί το τελευταίο 24ωρο να είναι 250.

Παράλληλα, περιοχές όπως η Μεσσηνία – που επίσης μπήκε σε καθεστώς τοπικού lockdown – υπάρχει έντονη ανησυχία για τη διασπορά του ιού. Ενδεικτικό είναι πως η Μεσσηνία είχε 106 κρούσματα την Τετάρτη, ενώ η Αχαΐα κατέγραψε 122 και η Ηλεία 97

Το Infographic του Newsbomb.gr

Infographic κρούσματα 25 Αυγούστου
Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Τετάρτης 25 Αυγούστου 2021newsbomb.gr

Έκδηλη είναι η ανησυχία, ωστόσο, και για τον δείκτη θετικότητας σε πολλές από τις περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, σε 11 περιοχές έχει ξεπεραστεί το όριο «συναγερμού» που είναι το 4%, με τη Νάξο να βρίσκεται στο τρομακτικό 7,70%, την Ικαρία στο 6,90%, την Ηλεία στο 6,51% και την Άνδρο στο 5,36%. Τα στοιχεία προκαλούν προβληματισμό, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις τουριστικές περιοχές και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την επιστροφή των αδειούχων από ανάλογα σημεία προς τα αστικά κέντρα, ενόψει του φθινοπώρου…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δείκτης θετικότητας: «Βράζουν» Νάξος, Ικαρία, Ηλεία - Οι 11 περιοχές πάνω από το όριο επιφυλακής