ΥΓΕΙΑ

Ξεκίνησαν τα sms στους ιδιώτες γιατρούς της Θεσσαλονίκης για να στηρίξουν το ΕΣΥ

Γιατροί ΕΣΥ
INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με στόχο να αποφευχθεί η επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) καλεί τα μέλη του με sms και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του υπουργείου Υγείας και να στηρίξουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι ανάγκες είναι επείγουσες στη Βόρεια Ελλάδα, γι’ αυτό η εκστρατεία με sms ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη. Το υπουργείο Υγείας, με τα κίνητρα που παρέχει στους ιδιώτες γιατρούς, θέλει να καλύψει περίπου 100 θέσεις πνευμονολόγων και παθολόγων πανελλαδικά. Οι ιδιώτες γιατροί θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. Εάν δεν καλυφθούν οι θέσεις, τότε το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, όπως είχε γίνει και τον περασμένο Μάρτιο.

Σήμερα (10/11/2021), άλλωστε, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους προέδρους των τοπικών συλλόγων.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, ευχήθηκε να υπάρξει ανταπόκριση, όπως είχε γίνει και την προηγούμενη φορά. «Χτες επικοινώνησε μαζί μας το υπουργείο Υγείας, βέβαια μεταγενέστερα της αναγγελίας της επίταξης. Εμείς στείλαμε χτες το μεσημέρι email στους γιατρούς, καλώντας τους να βοηθήσουν. Σήμερα το βράδυ έχουμε και μία σύσκεψη- τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό για να δούμε τι θα κάνουμε. Ελπίζω και εύχομαι να υπάρξει, όπως και την προηγούμενη φορά, ανταπόκριση γιατρών να βοηθήσουν για να μην χρειαστεί να γίνει επίταξη. Θα πρέπει να περιμένουμε 2-3 μέρες για να δούμε τι ανταπόκριση θα υπάρξει. Δεν μας έχουν ενημερώσει, αν θα γίνει άμεσα η επίταξη, σίγουρα όμως είναι κάτι το οποίο συζητείται, εάν δεν υπάρξει προσφορά από τους γιατρούς. Αλλά και το ότι υπήρξε η προαναγγελία πριν την επικοινωνία με τον Ιατρικό Σύλλογο, εγώ το σημειώνω» τόνισε ο κ. Νίτσας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής

Πέθανε η ραδιοφωνική παραγωγός Εύα Μπουντούρη – Το συγκινητικό αντίο του «Εν Λευκώ»

Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα σε μη εμβολιασμένους