ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Νέες κλίνες από τα ιδιωτικά νοσοκομεία στο ΕΣΥ - Έφτασαν τις 664 συνολικά

Κορονοϊός ιδιωτικά νοσοκομεία
Επιπλέον συνδρομή από τις ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και η επιβάρυνση του ΕΣΥ ενεργοποίησε το σχέδιο για διάθεση περαιτέρω κλινών από τις ιδιωτικές δομές.

Τα τελευταία 24ωρα ήταν ιδιαίτερα έντονη η συζήτηση για τη συνδρομή των ιδιωτικών δομών στο ΕΣΥ, στη μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, πριν από ένα 48ωρο είχε πάρει διαβεβαιώσεις για την ετοιμότητα των ιδιωτικών κλινικών να συνδράμουν ενώ μόλις χθες δήλωνε πως αν οι ιδιώτες γιατροί δεν ανταποκριθούν και η πίεση στο σύστημα υγείας συνεχίσει να αυξάνεται, η μοναδική λύση θα είναι η επιστράτευσή τους.

Την Παρασκευή (12.11), το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως επεκτείνεται η συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, λόγω των επιδημιολογιών δεδομένων σε όλη τη χώρα και ειδικότερα σε επιβαρυμένες περιοχές που έχουν υψηλό ιικό φορτίο, όπως συμβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και κατόπιν εισήγησης των διοικητών των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και της Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης ασθενών με Covid στα Νοσοκομεία, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος μέχρι σήμερα έχει υπογράψει Αποφάσεις Διάθεσης, όπως προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία, με 11 ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στον Βόλο, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα και στην Κοζάνη.

Επιπλέον, πέραν των 296 κλινών που έχουν ήδη διατεθεί, υπεγράφησαν Αποφάσεις Διάθεσης για:

  • 155 κλίνες για Covid-19 περιστατικά
  • 191 απλές κλίνες για non Covid-19
  • 12 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)
  • 10 κλίνες σε Μονάδες Αυξημένη Φροντίδας (ΜΑΦ)

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί μαζί με το προσωπικό τους για τη νοσηλεία Covid ασθενών 405 κλίνες για Covid περιστατικά, ενώ έχουν διατεθεί για non Covid περιστατικά 231 απλές κλίνες, κυρίως παθολογικών και χειρουργικών περιστατικών, 18 ΜΕΘ και 10 ΜΑΦ.

Συνολικά οι κλίνες που έχουν διατεθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τις ιδιωτικές δομές ανέρχονται σε 664 κλίνες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ - Τι αλλάζει από αύριο Σάββατο 13 Νοεμβρίου

Καιρός: Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες - Πού και πότε θα χτυπήσουν

Χαλάνδρι: Η Κλοντιάνα Τσέλο, το εργοστάσιο σοκολάτας και το μυστήριο με τα 3 δισεκατομμύρια