ΥΓΕΙΑ

Θεσσαλονίκη: Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ επισκέφθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Θεσσαλονίκη: Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ επισκέφθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα
Η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι το σύστημα υγείας αντέχει γιατί οι γιατροί “είναι εδώ και αντέχουνε” και προσπαθούνε.
INTIME

Την ανάγκη να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε την μετάδοση του κορονοϊού για να μην πιέζονται οι γιατροί που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία επισκέφθηκε το εφημερεύων νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να κουβεντιάσει με τους γιατρούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να επισκεφθεί τμήματα του νοσοκομείου και την καινούργια Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, που, όπως είπε, έχει όλες τις παροχές.

Υπογράμμισε ότι είναι δύσκολη η περίοδος για το σύστημα υγείας, καθώς ειδικά στη Θεσσαλονίκη έχουμε πάρα πολλά κρούσματα καθημερινά και αυτά μεταφράζονται σε νοσηλείες.

Η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι το σύστημα υγείας αντέχει γιατί οι γιατροί “είναι εδώ και αντέχουνε” και προσπαθούνε. Όπως είπε, πρέπει και όλοι οι υπόλοιποι να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τη μετάδοση της νόσου για να μην πιέζονται οι γιατροί.

O αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Συμεών Μεταλλίδης, τόνισε ότι το ΑΧΕΠΑ και κάθε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που εφημερεύει, αντιμετωπίζει δύσκολες εφημερίες. “Η πόλη έχει πάρα πολλά κρούσματα...τα κρούσματα είναι δυσανάλογα πολλά σε σχέση και με το Λεκανοπέδιο, άρα πιεζόμαστε σαν σύστημα περισσότερο”.

Πρόσθεσε ότι είναι μεγάλη η βοήθεια του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος έχει διαθέσει κλίνες ΜΕΘ για μη covid περιστατικά. “Έχουμε καταλάβει σχεδόν τις μισές κλίνες ΜΕΘ της πόλης στον ιδιωτικό τομέα και αυτό είναι σημαντική βοήθεια”, τόνισε.

Σε ότι αφορά τους γιατρούς που επιτάχθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα, υπογράμμισε ότι είναι λύση ανάγκης, ωστόσο θα βάλουν και αυτοί ένα λιθαράκι.

Η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΑΧΕΠΑ, Χριστίνα Δημόνη, τόνισε ότι το νοσηλευτικό προσωπικό εδώ και 19 μήνες, παρά τη μεγάλη κόπωση, συνεχίζει να στηρίζει το σύστημα υγείας. “Συστήνουμε σε όλους ανεπιφύλακτα τον εμβολιασμό για να πάρει τέλος αυτή η πανδημία”, συμπλήρωσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αγρίνιο: «Του έριξα τέσσερις σφαλιάρες» - Τι λέει η 13χρονη που επιτέθηκε σε συμμαθητή της (vid)

Σέρρες: «Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν, με αποδέχονται» απαντά ο ιερέας με τις ημίγυμνες φωτογραφίες

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: «Βλέπουμε τις νεκροφόρες να περνάνε – Η κατάσταση είναι απελπιστική»