ΥΓΕΙΑ

Πλεύρης: Στην Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ για την υγιεινή των χεριών

Πλεύρης
Ο υπουργός Υγείας με την Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ
ΕΟΔΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής των Χεριών, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας υλοποίησε δράση ενημέρωσης του κοινού, σε κεντρικά σημεία της Αττικής, χθες, Πέμπτη (05/05/2022). 

Οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ χθες βρέθηκαν στο Μαρούσι, στο Κέντρο της Αθήνας και στη Γλυφάδα, από τις 10:00 έως τις 14:00. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε ένα από τα σημεία αυτά και επεσήμανε την αναγκαιότητα τέτοιων δράσεων και αντίστοιχων παρεμβάσεων Δημόσιας Υγείας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι σημαντικό οι άνθρωποι να πιστέψουν στη σημασία της υγιεινής των χεριών, καθώς αποτελεί κουλτούρα ποιότητας και ασφάλειας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Με μήνυμα «ας υιοθετήσουμε την υγιεινή των χεριών στην καθημερινότητά μας», ο ΕΟΔΥ διένειμε έντυπο υλικό, έκανε επίδειξη τεχνικών και μέσα από βιωματικές ασκήσεις ανέδειξε την υγιεινή των χεριών ως ένα από τα σημαντικότερα μέτρα πρόληψης διασποράς μικροβίων και ιών στο νοσοκομειακό περιβάλλον, αλλά και στην κοινότητα.

Διαβάστε επίσης:

Candida Auris: Αγωνία για τον μύκητα που σκοτώνει 6 στους 10 στα νοσοκομεία