ΥΓΕΙΑ

Διεθνής διάκριση για τον καθηγητή Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ Γιώργο Χρούσο

Γιώργος Χρούσος
Ο καθηγητής Γιώργος Χρούσος (φωτογραφία αρχείου)
INTIME

Μία ακόμη διεθνή διάκριση λαμβάνει ο καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Χρούσος.

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ενδοκρινολογίας (ΕΕΕ) ανακοίνωσε ότι ο κ. Χρούσος τιμάται με το διεθνές βραβείο Transatlantic Alliance Award για το 2023. Το βραβείο, που εγκαινιάστηκε το 2021, απονέμεται σε επιστήμονες με σημαντική συμβολή στην ενδοκρινολογική έρευνα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Ο κ. Χρούσος, όπως επισημαίνεται από την ΕΕΕ, έχει εξέχουσα και ευρεία συνεισφορά στο πεδίο της Ενδοκρινολογίας και του Μεταβολισμού, ιδίως της Βιολογίας και Ιατρικής του Στρες.

«Το έργο του έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στην κατανόησή μας για ένα ευρύ φάσμα πολύπλοκων ανθρώπινων διαταραχών, μεταξύ άλλων του άγχους και της κατάθλιψης, των διαταραχών διατροφής, της παχυσαρκίας, του μεταβολικού συνδρόμου, των διαταραχών του ύπνου και των φλεγμονωδών αυτοάνοσων και αλλεργικών ασθενειών» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Ο Γιώργος Χρούσος είναι ένας εξέχων επιστήμονας, ένας "γίγαντας" στο πεδίο του. Έχει συγγράψει πάνω από 1.000 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες και το έργο του έχει περισσότερες από 180.000 ετεροαναφορές», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, καθηγητής Μάρτιν Ράινκε. Η απονομή του βραβείου θα γίνει τον Ιούνιο του 2023 στο Σικάγο.

Διαβάστε επίσης:

Προσωπικός γιατρός: Νέοι γιατροί στο σύστημα, αυξάνονται οι επιλογές

Ευλογιά των πιθήκων: Στασιμότητα στα κρούσματα στην Ελλάδα

Moderna και MSD αναπτύσσουν εμβόλιο mRNA κατά του μελανώματος