ΥΓΕΙΑ

Προσωπικός γιατρός: Νέοι γιατροί στο σύστημα, αυξάνονται οι επιλογές

προσωπικός γιατρός
Οι περισσότεροι πολίτες άνω των 65 ετών έχουν εγγραφεί σε προσωπικό γιατρό
PIXABAY

Πενήντα γιατροί των 10 ειδικοτήτων με βασική εκπαίδευση Παθολογίας, έκαναν αίτηση για να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ στο πλαίσιο του θεσμού του προσωπικού γιατρού, την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας. 

«Η πρώτη μέρα του ανοίγματος των ειδικοτήτων δείχνει ότι θα έχουμε περισσότερους γιατρούς και άρα οι πολίτες θα έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια επιλογής γιατρού» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Υπενθύμισε πως «προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας, ο προσωπικός γιατρός είναι μια επιπλέον δωρεάν παροχή της πολιτείας προς τον πολίτη και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται η ελεύθερη πρόσβαση του ασθενούς στο σύστημα υγείας, είτε αφορά τις εξετάσεις, είτε αφορά τη συνταγογράφηση».

Αυτή τη στιγμή, πάνω από 4,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν γραφτεί σε προσωπικό γιατρό, σε διάστημα τριών μηνών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το 50% της χώρας και σχεδόν το 65% άνω των 65 ετών που κάνουν χρήση του συστήματος υγείας και έχουν και μεγαλύτερη ανάγκη περίθαλψης, έχουν εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό. Περισσότεροι από 3.400 γιατροί έχουν ενταχθεί στο σύστημα και χθες άνοιξαν οι αιτήσεις για τις 10 ειδικότητες προκειμένου να ενταχθούν στον προσωπικό γιατρό. Ήδη την πρώτη ημέρα 50 γιατροί των 10 ειδικοτήτων δήλωσαν ότι μπαίνουν στο σύστημα του προσωπικού γιατρού. Οι εγγραφές για τους πολίτες σε προσωπικούς γιατρούς των δέκα ειδικοτήτων, θα ξεκινήσουν προς το τέλος του μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Προσωπικός γιατρός: Τέλος Οκτωβρίου οι εγγραφές των πολιτών στις νέες ειδικότητες γιατρών

Πλεύρης: Επανεξετάζεται τον Οκτώβριο το θέμα των υγειονομικών σε αναστολή

Θεμιστοκλέους: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για ποινή σε όποιον δεν βρίσκει «προσωπικό γιατρό»