ΥΓΕΙΑ

Κινητές Ιατρικές Μονάδες στα Άγναντα, στη μνήμη του ορειβάτη Ερμή Θεοχαρόπουλου

κινητές ιατρικές μονάδες
Οι KIM έχουν πραγματοποιήσει 135 αποστολές σε νησιά της άγονης γραμμής καθώς και σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα
RandP

Για πρώτη φορά στα Άγναντα του νομού Άρτας, θα βρεθούν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας. 

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα πραγματοποιήσει την τρίτη αποστολή για το 2023 και την 136η στο σύνολο, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ερμή Θεοχαρόπουλου, του αθλητή της ορειβασίας και του ορειβατικού σκι που χάθηκε πρόωρα.

Οι ιατρικές ειδικότητες που θα πλαισιώνουν την ομάδα των ΚΙΜ στα Άγναντα είναι: καρδιολόγος, ορθοπαιδικός, οφθαλμίατρος, οδοντίατρος, γυναικολόγος, γενικός χειρουργός, διαιτολόγος. Επιπλέον, διαδικτυακά θα συμμετέχουν στο έργο των ΚΙΜ στα Άγναντα νευρολόγος και ψυχολόγος.

Τα ιατρεία θα διεξαχθούν, στο Κέντρο Υγείας: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 (09:00 - 17:00), Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 (09:00 - 17:00), Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 (09:00 - 17:00).

Θα παρέχονται δωρεάν οι ακόλουθες υπηρεσίες και διαγνωστικές εξετάσεις:

- Ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία

- Ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος

- Μέτρηση οστικής πυκνότητας

- Ηλεκτροκαρδιογράφημα - triplex καρδιάς

- Χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς και μαστού, έλεγχος κιρσών

- Έλεγχος Προστάτη

- Αφαίρεση σμηγματογόνων κύστεων, λιπωμάτων, σπίλων

- Τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου (Πολύποδας)

- Τεστ Παπανικολάου (test Pap) - κολπικός υπέρηχος

- Έλεγχος οπτικής οξύτητας - μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης

- Βυθοσκόπηση

- Έλεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά (σκολίωση, κύφωση), ορθοπαιδική εξέταση

- Διάγνωση νευρολογικών παθήσεων (ημικρανίες, άνοιες,ν. Parkinson)

- Ανίχνευση Μαθησιακών Δυσκολιών

- Διατροφική αξιολόγηση – λιπομέτρηση

- Εκπαίδευση Α΄ βοηθειών.

Επισημαίνεται ότι τα μέλη της αποστολής, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Διαβάστε επίσης:

Τζουμέρκα: Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 21χρονο σκιέρ

Θεραπευτική άσκηση κατά του καρκίνου: Πρόγραμμα - σταθμός στο νοσοκομείο «Αττικόν»