ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Προληπτικές εξετάσεις και εμβολιασμοί σε ευάλωτους πληθυσμούς

προληπτικές εξετάσεις
Το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας
INTIME NEWS

Παροχή προληπτικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας σε ευάλωτους και κοινωνικά αποκλεισμένους πληθυσμούς σε συνεργασία με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για Όλους» που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, πραγματοποιήθηκαν προληπτικές εξετάσεις και εμβολιασμοί σε ευάλωτους και κοινωνικά αποκλεισμένους πληθυσμούς της χώρας.

Στις 28 και 29 Ιανουρίου, 130 κρατούμενοι του Καταστήματος Αγίου Στεφάνου Πατρών, υποβλήθηκαν σε προληπτικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα:

- καρδιολογικό έλεγχο με τη χρήση καρδιογράφου και φορητού υπερηχογράφου (26 άτομα),

- πλήρη οφθαλμολογικό έλεγχο (40 άτομα),

- ενδοκρινολογικό έλεγχο με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου (11 άτομα),

- πνευμονολογικό έλεγχο και σπιρομέτρηση (31 άτομα),

- ακτινοδιαγνωστικό έλεγχο άνω-κάτω κοιλίας (22 άτομα).

Επίσης, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος πραγματοποιήθηκε παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός 70 παιδιών Ρομά. Συνολικά 45 παιδιά εμβολιάστηκαν στο Δήμο Αχαρνών στις 21 Ιανουαρίου και άλλα 25, στο Δήμο Καλαμών, στις 3 και 4 Φεβρουαρίου.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κατά: της ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας, πνευμονιόκοκκου, ηπατίτιδας Α’, μηνιγγιτιδόκοκκου και ανεμευλογιάς με παράλληλη ενημέρωση του ψηφιακού παιδιατρικού βιβλιαρίου εμβολιασμών, κάνοντας πράξη την ισότιμη πρόσβαση στις προληπτικές υπηρεσίες για όλα τα παιδιά και αντιμετωπίζοντας τις κοινωνικές ανισότητες στην υγεία.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων

Αγαπηδάκη: Άμεσα ξεκινούν δωρεάν εξετάσεις καρδιάς για 5,5 εκατ. πολίτες

Παιδικές ιώσεις: Σε ποια Κέντρα Υγείας μπορούν οι γονείς να απευθύνονται για ιατρική βοήθεια