ΥΓΕΙΑ

Οι Κινέζοι «συλλαμβάνουν» φάρμακα-μαϊμού κι εμείς τα φέρνουμε νόμιμα!

Οι Κινέζοι «συλλαμβάνουν» φάρμακα-μαϊμού κι εμείς τα φέρνουμε νόμιμα!

Οι κινεζικές αρχές, σε μία γιγαντιαία επιχείρηση με 18.000 αστυνομικούς, κατόρθωσαν να εξαρθρώσουν κύκλωμα που παρασκεύαζε, διακινούσε και διαφήμιζε «μαϊμού» φάρμακα, κατά τα πρότυπα των γενοσήμων.

Τα φάρμακα αυτά, όπως αποδείχτηκε από τις μετέπειτα εργαστηριακές έρευνες, όχι μόνο δεν θεράπευαν τις ασθένειες για τις οποίες δήθεν προορίζονταν, αλλά αντίθετα προκαλούσαν σοβαρές και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό.

Ακόμα και στην Κίνα, όμως, όπως και σε κάθε πολιτισμένη χώρα που σέβεται το ύψιστο αγαθό της υγείας και τους πολίτες της, γίνονται οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι στα φάρμακα που διακινούνται, ενώ οι αρμόδιοι δεν επιτρέπουν με κανένα τρόπο τη διοχέτευση αμφιβόλου ποιότητας ανώνυμων γενοσήμων στην αγορά τους.

Μόνο στην Ελλάδα, που υποτίθεται μάλιστα ότι είμαστε και ευρωπαϊκή χώρα, θα μας ταΐζουν -εφόσον υλοποιηθεί η αδιανόητη ρύθμιση για συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση- ανώνυμα γενόσημα σκευάσματα, τα οποία παρασκευάζονται υπό αμφίβολες ποιοτικές συνθήκες σε χώρες του τρίτου κόσμου, όπως η Ινδία, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, αδιαφορώντας προκλητικά για τις τυχόν επιπτώσεις σε ανθρώπινες ζωές.

Μήπως είναι, λοιπόν, καιρός να παραδειγματιστούν και οι επιτελείς της εδώ Μπανανίας από το παράδειγμα της Κίνας και να πάψουν να σκέφτονται σοβαρά να εισάγουν φάρμακα με εγκρίσεις... τύπου ευρωπαϊκών υποκαταστημάτων που λειτουργούν σε χώρες του τρίτου κόσμου, «ευνουχίζοντας» ουσιαστικά τον ΕΟΦ;

Γιατί αυτή η απαξίωση του ΕΟΦ σίγουρα δεν είναι τυχαία. Αλλά οι απανταχού περικοπές δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να σημαίνουν ότι θα επιτρέψουμε σε κάποιους να παίζουν «ρώσικη ρουλέτα» με την υγεία μας. Κάτι που, συμπερασματικά, μας κάνει όλους να αναρωτιόμαστε για το ποια συμφέροντα τελικά εξυπηρετούνται με όλα αυτά τα φάρμακα-δολοφόνους που ορισμένοι επιδιώκουν να διοχετευτούν στην αγορά; Όποια, όμως, κι αν είναι αυτά τα συμφέροντα, το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μας και με τις ζωές των παιδιών μας.

Διαβάστε επίσης:

Φάρμακα – «δολοφόνους» προωθεί η Τρόικα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα ελληνικά γενόσημα

«Όχι» στα φάρμακα-δολοφόνους λένε 2 στους 3 Ελληνες