ΥΓΕΙΑ

Ούτε απλές εξετάσεις αίματος στο Νοσοκομείο Πύργου

Ούτε απλές εξετάσεις αίματος στο Νοσοκομείο Πύργου

Δραματικές ελλείψεις παρατηρούνται στο νοσοκομείο του Πύργου και σε σύντομο χρονικό διάστημα δε θα είναι δυνατή ούτε μία απλή εξέταση αίματος.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα οι ασθενείς ζεσταίνονταν μόνο από τα αιρκοντίσιον, αφού δεν υπήρχε πετρέλαιο για την κεντρική θερμανση.

Στην οριακή κατάσταση που βρίσκεται η λειτουργία του μεγαλύτερου Νοσοκομείου της Ηλείας αλλά και στα τμήματα εκείνα που κινδυνεύουν με λουκέτο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ανδρέας Βγενόπουλος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Δυστυχώς, το Νοσοκομείο Πύργου βρίσκεται στο "κόκκινο", εξαιτίας της έλλειψης πιστώσεων και κονδυλίων», αναφέρει ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, κ. Χριστόπουλος, ο οποίος αποκαλύπτει επίσης ότι έχει προχωρήσει σε αναφορές και παρεμβάσεις ακόμα και στον Εισαγγελέα.

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει το Μικροβιολογικό Εργαστήρι στο οποίο εξαιτίας της έλλειψης αντιδραστηρίων δεν μπορούν να γίνουν σημαντικές αιματολογικές εξετάσεις στους ασθενείς για να διαπιστωθεί το πρόβλημα υγείας τους.

Επίσης, το Ακτινολογικό Εργαστήριο παρουσιάζει ελλείψεις από φιλμ για τις απαιτούμενες ακτινογραφίες των ασθενών. Η Ψυχιατρική κλινική έχει μείνει με δυο ψυχιάτρους, καθώς θέση επικουρικού γιατρού δεν προκηρύχθηκε και κινδυνεύει με "λουκέτο", ενώ το νοσοκομείο έχει μείνει και χωρίς ιατροδικαστή. Οι συγγενείς ατόμων που αποβιώνουν αναγκάζονται να ταξιδέψουν ως την Πάτρα για μια υπογραφή στο πιστοποιητικό θανάτου.

Πηγή: onmed.gr