ΥΓΕΙΑ

Άδωνις προς γιατρούς: Μήπως να τους πάρουμε και Φιλιππινέζες;

Άδωνις προς γιατρούς: Μήπως να τους πάρουμε και Φιλιππινέζες;

Όσοι γιατροί κάνουν αίτηση στον νέο φορέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΕΔΥ) και στην συνέχεια δεν πάνε, δεν πρόκειται να δούνε ποτέ τον ΕΟΠΥΥ ξανά, διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη τύπου στο υπουργείο το μεσημέρι της Δευτέρας.

Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για τον νέο φορέα το ΠΕΔΥ λήγουν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, και μέχρι την περασμένη Παρασκευή, αίτηση ένταξης είχαν δηλώσει 1.389 γιατροί.

Αναφορικά με τα πολυιατρεία, αυτά θα ανοίξουν στις 20 Μαρτίου, σύμφωνα με τον υπουργό, ενώ μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί όλες οι Μονάδες του ΕΟΠΥΥ εκτός από τις 6 που είναι σε κατάληψη. Πρόκειται για τις εξής: Βύρωνα, Δάφνη, Πετρούπολη, Αργυρούπολη, Ν. Κόσμος και Οίκος Ναύτου. Οι γιατροί, διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, θα τοποθετηθούν στις ίδιες Μονάδες που υπηρετούσαν και δεν δικαιούνται αποζημίωση. «Τι να κάνουμε, να τους πάρουμε και μία Φιλιππινέζα για το σπίτι;» υπογράμμισε, κάνοντας σαφές ότι η κόντρα με τον ιατρικό κλάδο καλά κρατεί.

Εν τω μεταξύ, κατάλογοι με τους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι εξυπηρετούν ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αναρτώνται στα δημαρχεία όλης της χώρας για την ενημέρωση των πολιτών, μετά από την αναστολή της λειτουργίας των πολυιατρείων του Οργανισμού σε όλη τη χώρα.

Τα στοιχεία των 5.000 συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών γιατρών είναι επίσης διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr).

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

ΠΙΣ: Να παραιτηθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ