ΥΓΕΙΑ

Συνεργασία ΠΕΔΥ Ιλίου-Αττικόν για πρόγραμμα εμβολιασμών

Συνεργασία ΠΕΔΥ Ιλίου-Αττικόν για πρόγραμμα εμβολιασμών

Τη Μονάδα Υγείας (ΠΕΔΥ) Ιλίου επισκέφθηκε την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Ιλίου, Νίκο Ζενέτο, και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Αλεβίζου Ανδριάννα.

Η κ. Παπακώστα ενημερώθηκε για τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και για το επίπεδο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, αλλά και ανασφάλιστων πολιτών στη συγκεκριμένη Μονάδα Υγείας.

Με τον διευθυντή της Μονάδας, Ευθύμιο Μουρκογιάννη, η υφυπουργός συζήτησε για τα τρέχοντα θέματα του ΠΕΔΥ Ιλίου και για τη δυνατότητα μετατροπής του Δήμου σε έναν από τους πρώτους «Φιλικούς προς τα Βρέφη» (Baby Friendly) Δήμους στην Ελλάδα, με τη δημιουργία Σταθμού Μητρικού Θηλασμού προς εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των γυναικών που έγιναν πρόσφατα μητέρες.

Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών του Δήμου και της προώθησης ενός προγράμματος εμβολιασμών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Τέλος, η Κατερίνα Παπακώστα, επεσήμανε την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών και την προστασία της υγείας των πολιτών.

Σχετικές ειδήσεις