ΥΓΕΙΑ

Εκτός Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ο γιατρός Στ. Μιχαλάκος

Εκτός Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ο γιατρός Στ. Μιχαλάκος

Με έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τίθεται σε διαθεσιμότητα ο γιατρός Στέφανος Μιχαλάκος, συντονιστής διευθυντής Παιδιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Της Γεωργίας Λινάρδου

Σύμφωνα με το έγγραφο (Διαπιστωτική Πράξη) που έφτασε στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 (Αρ. Π. Α2α/ΕΜΠ.2622) και θέμα «Αυτοδίκαιη αργία του γιατρού Στ. Μιχαλάκου, συντονιστή διευθυντή Παιδιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», τίθεται σε διαθεσιμότητα ο γιατρός Στ. Μιχαλάκος από τις... 31/10/2014 «ημερομηνία κατά την οποίαν παραπέμφθηκε αμετάκλητα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών».

Θυμίζουμε ότι το όνομα του γιατρού Στ. Μιχαλάκου είχε εμπλακεί στην υπόθεση που είναι γνωστή ως υπόθεση Χ. Τομπούλογλου (πρώην προέδρου του ίδιου Νοσοκομείου). Στις 31 Οκτωβρίου ο Στ. Μιχαλάκος παραπέμφθηκε σε δίκη ως υπαίτιος κακουργήματος εκβίασης. Είναι η γνωστή υπόθεση κατά την οποία τον Δεκέμβριο του 2013 ο Χ. Τομπούλογλου είχε «συλληφθεί» επ' αυτοφώρω σε πράξη παράνομης δοσοληψίας με επίκεντρο ένα πρόγραμμα για την παιδική παχυσαρκία του Νοσοκομείου. Στις συνομιλίες που τότε είχε καταγράψει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, ο Χ. Τομπούλογλου ενέπλεκε και τον γιατρό. «Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς. Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον Μιχαλάκο θα τους δώσω και άλλες δουλειές», ήταν τότε η επίμαχη φράση του Χ. Τομπούλογλου.

Εξ αρχής ο Στ. Μιχαλάκος είχε αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή. Στο πλαίσιο τηλεοπτικών του εμφανίσεων δήλωνε μεταξύ άλλων πως: «Δεν είχα ανάμειξη στο σχέδιο Τομπούλογλου. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί με ενέπλεξε, το έκανε ίσως για ενίσχυση. Σε εμένα δεν είχε δείξει τέτοια δείγματα γραφής».

Η πολύ ενδιαφέρουσα δίκη ξεκινά στις 13 Μαρτίου 2015 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Είναι σαφές ότι στη δίκη θα αποδειχθεί η εμπλοκή ή μη του γιατρού, η οποία και θα κρίνει την επιστροφή του στο Νοσοκομείο.

Πάντως, προκαλεί απορία πως ενώ ο νόμος είναι σαφής για τις διαθεσιμότητες, τόσο καιρό ο γιατρός δεν είχε τεθεί σε «αυτοδίκαιη αργία» παρά και τις έντονες... ενδονοσοκομειακές αντιδράσεις από συναδέλφους του. Δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση του νέου υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή, με την οποία τίθεται σε διαθεσιμότητα, έχει αναδρομική ισχύ από τις 31 Οκτωβρίου 2014.

Σχετικές ειδήσεις