ΥΓΕΙΑ

ΒΙΑΝΕΞ: Η ηγέτιδα ελληνική φαρμακοβιομηχανία στο 53ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο

ΒΙΑΝΕΞ: Η ηγέτιδα ελληνική φαρμακοβιομηχανία στο 53ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο

Από τις 29 έως τις 31 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθεί το 53ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας (International Pediatric Association – IPA).

Στις εργασίες της κορυφαίας επιστημονικής διοργάνωσης στον τομέα της Παιδιατρικής στην Ελλάδα, αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 1.500 παιδίατροι από όλη τη χώρα. Στο εμπλουτισμένο επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται εισηγήσεις επιφανών Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, παρουσιάσεις ενδιαφερόντων περιστατικών, ενώ θα αναπτυχθούν θέματα για παιδιά και βρέφη (διατροφής, εμβολιασμών, λοιμώξεων, αλλεργιών κλπ.), τα οποία αφορούν όλους τους παιδιάτρους.

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ συμμετέχει με δύο πολύ ενδιαφέρουσες επιστημονικές συζητήσεις.

Η Διεύθυνση εμβολίων της εταιρείας διοργανώνει στο πλαίσιο του συνεδρίου δορυφορικό συμπόσιο, το Σάββατο 30 Μαϊου 19:00-20:30, με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στον Παιδιατρικό Εμβολιασμό». Της συζήτησης θα προεδρεύσει ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής, Α. Κωνσταντόπουλος (Πρόεδρος Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας - IPA), ενώ ομιλητές θα είναι η Β. Παπαευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Διευθύντρια Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Π.Γ.Ν. Αττικόν, η οποία θα αναφερθεί στη θεματική «Ανάπτυξη & κλινικά δεδομένα του νέου εξαδύναμου εμβολίου». Επίσης, ο Ε. Ροηλίδης, Καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Γ’ Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ, Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο θα αναπτύξει το θέμα του «Εμβολιασμού έναντι του ροταϊού & αποτελέσματα στην κλινική πράξη» και η Α. Τσίτσικα, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής, Επιστ. Υπεύθυνος Μ.Ε.Υ. Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π.& Α. Κυριακού», η ομιλία της οποίας θα επικεντρωθεί στην ενότητα «HPV & Εφηβεία – Η ανάγκη της έγκαιρης πρόληψης».

Επίσης, με χορηγία της ΒΙΑΝ, θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 10:30-11:00 στην αίθουσα «Αριστοτέλης» δορυφορική εισήγηση με θέμα «Infant food allergies and growth, latest news». Ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Christophe Dupont (Paediatric Gastroenterology Hepatology and Nutrition Department, Hôpital Necker Enfants Malades, Paris, France), ενώ την εισήγηση θα συντονίζει ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Πληροφορίες για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων

Ο εμβολιασμός είναι ένα προληπτικό μέτρο που επιδρά σε επίπεδο ατομικό και κοινότητας, συμβάλλοντας στη μείωση της παιδικής θνησιμότητας και στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης, βελτιώνει την υγεία του συνολικού πληθυσμού και ταυτόχρονα μειώνει το κόστος των Υπηρεσιών Υγείας. Είναι ένα από τα πολύ λίγα προληπτικά μέτρα της Δημόσιας Υγείας που μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικά οικονομικά οφέλη, ενώ έχει αποδειχθεί η ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη ιατρική παρέμβαση που έχει ποτέ ανακαλυφθεί. Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο εμβολιασμός αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα στη Δημόσια Υγεία των βιομηχανικών χωρών στον 200 αιώνα.

Κάθε χώρα καταρτίζει ένα Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών με κριτήριο επιδημιολογικά, οικονομικά δεδομένα και στοιχεία αποτελεσματικότητας και ασφάλειας των εμβολίων, το οποίο ανανεώνεται τακτικά.

LOGO VIANEX NEW HR

Σχετικές ειδήσεις