ΥΓΕΙΑ

Περιστατικό απόπειρας βιασμού στην Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανόγλειου

Περιστατικό απόπειρας βιασμού στην Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανόγλειου

Την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την αδιαφορία με την οποία διαχειρίζεται τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας καταγγέλλει η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ, καλώντας την «να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της».

Το μόνο που κάνει μέχρι τώρα, τονίζει η Ομοσπονδία, είναι να τις εγκαταλείπει στη μοίρα τους, ματαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την πολυθρύλητη ψυχιατρική μεταρρύθμιση και εκθέτοντας ασθενείς και προσωπικό σε σοβαρό κίνδυνο.

Να σημειώσουμε, ότι η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ προχώρησε στις εν λόγω καταγγελίες, με αφορμή περιστατικό βιασμού που σημειώθηκε την Κυριακή (22/05/2016) στην Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανόγλειου.

Συγκεκριμένα, ένας 49χρονος ασθενής επιχείρησε να βιάσει μία νοσηλευόμενη, αλλά και μία νοσηλεύτρια. Ο 49χρονος είχε εισαχθεί το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της εφημερίας της κλινικής. Η εισαγωγή του στην Ψυχιατρική Κλινική έγινε με εισαγγελική εντολή -αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια εφημερία άλλοι τέσσερις ψυχικά ασθενείς εισήχθησαν στο Σισμανόγλειο με εισαγγελική εντολή- αποτελώντας τις λεγόμενες ακούσιες νοσηλείες.

Το περιστατικό είναι ενδεικτικό της σκληρής καθημερινότητας που εκτυλίσσεται στις ψυχιατρικές δομές, επισημαίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) ΕΣΥ.