ΙΣΑ προς ΕΟΦ: Δημοσιοποίηση στοιχείων βάσει της απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

Newsroom Newsroom

ΙΣΑ προς ΕΟΦ: Δημοσιοποίηση στοιχείων βάσει της απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

Απολύτως ισχυρή και δεσμευτική είναι η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικής Χρήσης σχετικά με τη δημοσιοποίηση από τις φαρμακευτικές εταιρείες των παροχών προς επαγγελματίες υγείας και επιστημονικούς υγειονομικούς φορείς, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Η Αρχή γνωμοδότησε ότι η δημοσιοποίηση αφορά και περιορίζεται μόνο στα προωθητικά συνέδρια τύπου Β, εξαιρώντας τα επιστημονικά συνέδρια – τύπου Α και άλλες παροχές.

Ο ΙΣΑ με επιστολή που απέστειλε στον ΕΟΦ, επισημαίνει ότι «είναι αυτονόητο, στα πλαίσια της νομιμότητας και του κράτους δικαίου, ότι τόσο οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις όσο και οι αρμόδιες δημόσιες αρχές θα απόσχουν από οποιαδήποτε ανάρτηση που θα είναι αντίθετη με τα όσα δέχθηκε και επιτάσσει η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η απόφαση 5/2016 της πραγματικά ανεξάρτητης και συνταγματικά προστατευόμενης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είναι απολύτως ισχυρή και δεσμευτική, ιδίως για το ΣΦΕΕ και τα μέλη του, αλλά και τον ΕΟΦ που προσέφυγαν σε αυτήν, κάθε δε πιθανή παραβίαση των διατάξεών της συνεπάγεται, πέραν άλλων ευθυνών, τις προβλεπόμενες από το ν. 2472/1997 διοικητικές κυρώσεις».

Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει ότι «ανέκαθεν τάχθηκε υπέρ της διαφάνειας και του ελέγχου στο χώρο της υγείας, θα συνεχίσει τον αγώνα υπέρ του δικαιώματος κάθε ιατρού να μετέχει ανεμπόδιστα σε διαδικασίες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης μέσα από επιστημονικά συνέδρια, τα στοιχεία των οποίων, εξάλλου κοινοποιούνται ανέκαθεν στον ΕΟΦ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved