ΥΓΕΙΑ

Ενδονοσοκομειακές Λοιμώξεις Παρελθόν – Παρόν και Μέλλον

Ενδονοσοκομειακές Λοιμώξεις Παρελθόν – Παρόν και Μέλλον

Σε μία περίοδο κρίσης και πολύ μεγάλων δυσκολιών που βιώνουμε ως πολίτες αλλά και ως επαγγελματίες υγείας, το New York College σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης κρίσεων στον Τομέα Υγείας διοργανώνει στρογγυλό τραπέζι, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:00, με θέμα «Ενδονοσοκομειακές Λοιμώξεις Παρελθόν – Παρόν και Μέλλον».

Στη χώρα μας, οι αλλαγές τον τελευταίο χρόνο σχετικά με την πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής είναι σημαντικές και πολύ απαιτητικές.

Όμως, και σε Παγκόσμιο επίπεδο οι αλλαγές είναι σημαντικές. Από την διεθνή κοινότητα επιδιώκεται η θέσπιση πλαισίου δράσης για την αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής που έχει πλέον αναγνωριστεί ως μία διαχρονική απειλή δημόσιας υγείας για τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Όλες αυτές οι εξελίξεις απαιτούν συνεχή ενημέρωση και πάνω από όλα την προσπάθεια όλων μας να πάμε ένα βήμα μπροστά και να πραγματοποιήσουμε μία ουσιαστική και αποτελεσματική αλλαγή κάνοντας τα νοσοκομεία μας πιο ασφαλή.

Με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων, αλλά και την πρόταση λύσεων, στην παρούσα ημερίδα έχουν κληθεί ως συμμετέχοντες ομιλητές, διακεκριμένοι επιστήμονες και έμπειροι επαγγελματίες στο χώρο, οι οποίοι θα μοιραστούν μαζί μας τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, αλλά κυρίως την πολύτιμη εμπειρία τους για εφαρμογή σήμερα.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν οι, Γ. Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Μ. Βλασταράκος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θ. Ζαούτης, Προεδρικός Σύμβουλος λοιμώξεων Ηνωμένων Πολιτειών, Δ. Χονδρός, Εκπρόσωπος AHEPA, Π. Ευσταθίου, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας και Η. Φούτσης, Πρόεδρος Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College.

Παρεμβάσεις με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες θα γίνουν από τον Β. Αποστολόπουλο, Διευθύνων Σύμβουλο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, τον Α. Πλεύρη, Δικηγόρο, τ. Βουλευτή, τον Θ. Ζαούτη, Προεδρικό Σύμβουλο λοιμώξεων Ηνωμένων Πολιτειών, τον Π. Ευσταθίου, Πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας, Πρόεδρο ΕΕΧΟΤ 2016, την Κ. Καραγεώργου, Βιοπαθολόγο, ΚΕΕΛΠΝΟ, Καθηγήτρια ΤΕΙ, τη Ζ. Μανωλίδου, Γεν. Γραμματέα Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας, την Ε. Κουσκούνη, Καθηγήτρια Βιοπαθολόγος, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., την Α. Στούπη, Διευθύντρια Τμήματος Λοιμώξεων & Τροπικών Νοσημάτων του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και τον Ν. Κατσαρό, Αντιπρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College.

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας, καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση.

POSTERS 2 VERSIONS