ΥΓΕΙΑ

ΠΙΣ: Χωρίς Παιδιατρική Κλινική τα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου

ΠΙΣ: Χωρίς Παιδιατρική Κλινική τα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου

Επίσκεψη στην Αργολίδα πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, το Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Απριλίου, μετά από πρόσκληση της προέδρου του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου, Δήμητρας Στεφανοπούλου.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ συζήτησε με εκπροσώπους των ιατρών για τα υγειονομικά προβλήματα της περιοχής, με σκοπό να τα μεταφέρει στους αρμοδίους φορείς της Πολιτείας για να βρεθούν λύσεις.

Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου ο κ. Βλασταράκος με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδος κ. Στεφανοπούλου επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο του Ναυπλίου, όπου συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη με τους Διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας, τους εκπροσώπους των Ιατρικών Φορέων Υπηρεσιών Υγείας, των Νοσοκομείων Ναυπλίου και Άργους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Ο Διοικητής και ο Αν. Διοικητής απουσίαζαν, για υπηρεσιακούς λόγους στο Υγείας.

Κοινή διαπίστωση είναι η έλλειψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού, καθώς και υπάρχει έλλειψη ειδικευομένων σε μεγάλο αριθμό. Μέρος των αναγκών καλύπτεται από επικουρικούς ιατρούς.

Διαπιστώθηκαν, επίσης, ελλείψεις σε υλικά άμεσης ανάγκης, καθώς και η ανάγκη ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (π.χ. ο ένας αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Άργους που λειτουργεί, είναι παλαιάς τεχνολογίας).
Σημαντική είναι η μη ύπαρξη Παιδιατρικής Κλινικής, με αποτέλεσμα όσα παιδιά χρειάζονται νοσηλεία να μετακινούνται σε άλλα Νοσοκομεία των γύρω περιοχών ή των Αθηνών.

Ο κ. Βλασταράκος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την κ. Στεφανοπούλου για τα γενικότερα και ειδικότερα προβλήματα της περίθαλψης, τόνισε ότι οι γιατροί καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για να κρατήσουν το σύστημα όρθιο, και οφείλουν να τις συνεχίσουν, πιστοί στην αποστολή τους να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον χειμαζόμενο σήμερα πολίτη. Το κράτος από την πλευρά του οφείλει να αυξήσει τις δαπάνες υγείας και να στελεχώσει τις δομές, για την παροχή στους πολίτες ασφαλών και ποιοτικών υπηρεσιών περίθαλψης.

Σχετικές ειδήσεις