ΥΓΕΙΑ

Λοβέρδος - Γιαννόπουλος μας επιβεβαιώνουν: Θα μείνουμε χωρίς φάρμακα!

Λοβέρδος - Γιαννόπουλος μας επιβεβαιώνουν: Θα μείνουμε χωρίς φάρμακα!
Πλήρης επιβεβαίωση των προβλέψεων του newsbomb.gr για τον άμεσο και ξεκάθαρο κίνδυνο...

Πλήρης επιβεβαίωση των προβλέψεων του newsbomb.gr για τον άμεσο και ξεκάθαρο κίνδυνο που διατρέχει η Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα. Και, μάλιστα, μια διακομματική επιβεβαίωση - με το δραματικότερο τρόπο - από το βήμα της Βουλής.

Όταν το newsbomb.gr κατήγγειλε ότι η αλλοπρόσαλλη και χωρίς πραγματικό σχέδιο πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον τομέα του φαρμάκου θα έχει, με μαθηματική ακρίβεια, συνέπεια να αφήσουμε στο έλεος του Θεού, ανθρώπους με άμεση ανάγκη για συγκεκριμένα σκευάσματα, κάποιοι θεώρησαν ότι υπερβάλλαμε. Να που, πλέον, υποχρεώνονται να το ομολογήσουν στη Βουλή, τόσο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, όσο και ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Θανάσης Γιαννόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο «γαλάζιος» βουλευτής κατήγγειλε ότι ελβετική φαρμακοβιομηχανία δεν χορηγεί σκευάσματα, επειδή της χρωστούν χρήματα τα νοσοκομεία και - ουσιαστικά - ότι ο Ελβετός διευθύνων σύμβουλός της, έχει θέσει σε ομηρία μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα χιλιάδων Ελλήνων ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματικές νόσους, καθώς η εταιρεία του έχει το μονοπώλιο στην αγορά. Μάλιστα, ο κ. Γιαννόπουλος - μιλώντας στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ - γνωστοποίησε ότι έχει καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της ελβετικής εταιρείας.

Απαντώντας, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Γιαννόπουλο και τον διαβεβαίωσε πως συντάσσεται μαζί του σε όλη τη νομική διαδικασία. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι και ο ίδιος έχει ανάλογη εμπειρία, αφού εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη σταμάτησε κι εκείνη να προμηθεύει το Ωνάσειο επειδή της χρωστάει χρήματα, γεγονός που έχει ως συνέπεια να κινδυνεύουν ασθενείς, που η καρδιά τους στηρίζεται μηχανικά.

Την ώρα, όμως, που οι πολιτικοί μας αλληλοσυγχαίρονται, στην πραγματικότητα σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στο γεγονός ότι θέτουν, νομοτελειακά, την ελληνική Δημόσια Υγεία σε τεράστιο κίνδυνο. Όπως έχει επανειλημμένα καταγγείλει το newsbomb.gr, η πολιτική που υιοθετεί τη δραστική ουσία ως βασικό κριτήριο επιλογής των σκευασμάτων που προμηθεύονται τα δημόσια νοσοκομεία, παραδίδει de facto την ελληνική αγορά «με το κλειδί στο χέρι» στις ισραηλινών και αμερικανικών συμφερόντων εταιρείες φθηνών «αντίγραφων» φαρμάκων.

Ουσιαστικά, όπως έχει σαφέστατα προειδοποιήσει το newsbomb.gr, οι πολυεθνικές θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να πετάξουν έξω από την αγορά τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, με τα επώνυμα και ποιοτικά φάρμακα, οδηγώντας τις, τελικά, στο λουκέτο. Ακολούθως, θα μονοπωλήσουν την αγορά, καθορίζοντας τις τιμές των φαρμάκων κατά το δοκούν, υποχρεώνοντας τους 'Ελληνες ασθενείς η ζωή των οποίων θα εξαρτάται από ένα συγκεκριμένο σκεύασμα να το πληρώνουν «χρυσάφι». Οι ίδιες εταιρείες θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να εκβιάζουν την κυβέρνηση και - μαζί της - ολόκληρο τον ελληνικό λαό, αρνούμενες να προμηθεύσουν φάρμακα, αν δεν πάρουν όσα λεφτά θέλουν, όποτε θέλουν. Ηδη, το κάνουν, όπως παραδέχθηκαν ο υπουργός Υγείας και ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Και, βέβαια, πλέον τούτων το λουκέτο των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών θα έχει συνέπεια να εξαφανιστεί ίσως ο υγιέστερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας, να μείνουν στο δρόμο 20.000 οικογένειες και να απολέσει φορολογικά έσοδα εκατομμυρίων το ελληνικό Δημόσιο στην κρισιμότερη στιγμή της ελληνικής οικονομικής Ιστορίας.