ΥΓΕΙΑ

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τη χοληστερίνη στο Πειραιά

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τη χοληστερίνη στο Πειραιά
Στην κατάμεστη αίθουσα του Β1 Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης Τρίτης Ηλικίας (Κ.Α.Π.Η.) πραγματοποιήθηκε...

Στην κατάμεστη αίθουσα του Β1 Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης Τρίτης Ηλικίας (Κ.Α.Π.Η.) πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα για την χοληστερίνη κατά την παιδική και την τρίτη ηλικία, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Διαδρομές καρδιάς».

Προηγήθηκε η δωρεάν εξέταση των επιπέδων χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη, σε όσους δημότες το επιθυμούσαν και στην οποία πήραν μέρος 1100 άτομα. Το διήμερο αυτό διοργανώθηκε από το Becel pro – active και το τμήμα Διατροφής και Επιστημονικής Επικοινωνίας της «ΕΛΑΪΣ – UNILEVER HELLAS», με την στήριξη του Δήμου Πειραιά, της Κ.Ο.Δ.Ε.Π. και των Κ.Α.Π.Η., με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε:

«Κάθε φορά που μιλώ με σας, παίρνω δύναμη γιατί σας βλέπω να χαμογελάτε. Σ΄αυτό δεν υπάρχουν εκπτώσεις. Δεν έχει πει ακόμη τίποτα η τρόικα για το γέλιο. Είναι πολύ σημαντικό από μια γενιά, που έχει περάσει ακόμη δυσκολότερα απ ό,τι περνάει σήμερα η χώρα μας, να αντιμετωπίζει τη σημερινή κατάσταση με χαμόγελο. Σημαίνει ότι και τώρα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε. Θα σηκώσει πρώτα τον Πειραιά ψηλά και μετά ο Πειραιάς θα σηκώσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνεργάζεται ο ιδιωτικός τομέας με την Αυτοδιοίκηση και την κεντρική εξουσία. Πρέπει να πάμε όλοι μαζί. Πρέπει να γκρεμίσουμε τις αντιπαλότητες, τις προκαταλήψεις και τις αγκυλώσεις. Και βεβαίως αν αυτή η συνεργασία αποσκοπεί στο να στηρίζουμε και να υποστηρίζουμε μια υγιεινή διατροφή που θα μας εξασφαλίζει καλύτερη υγεία, ακόμη καλύτερα. Να φροντίζουμε λοιπόν την καρδιά μας. Να μη την επιβαρύνουμε. Να προσέχουμε τη χοληστερίνη.

Εγώ έχω μια φιλοδοξία στον πολιτικό στίβο. Να γίνω ο Δήμαρχος «της καρδιάς του Πειραιά», που θα αποτελείται από δημότες που θα αγαπούν τη δική τους καρδιά για να μπορούν να αγαπούν και την ίδια την πόλη. Δεν έχουμε πολλά υλικά αγαθά για να τα κάνουμε υπηρεσίες, έχουμε όμως πλεόνασμα καρδιάς και πλεόνασμα αγάπης. Και φέτος οι υπηρεσίες που θα προσφέρει η Δημοτική Αρχή «στα παιδιά της τρίτης ηλικίας», δεν θα είναι απλώς ίδιες. Θα είναι περισσότερες και καλύτερες. Πάνω από όλα θα τις χαρακτηρίζει η κοινή μας ματιά.

Η αγάπη μας για τον Πειραιά της γειτονιάς, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της συνοχής της γειτονιάς και των ηλικιών. Να είστε καλά, να φροντίζετε τον εαυτό σας, την καρδιά σας και να κάνετε υγιεινή διατροφή».

Η Αντιδήμαρχος Μέριμνας Υπερηλίκων (Κ.Α.Π.Η.) κ. Αμαλία – Μελίνα Φύκια, χαιρετίζοντας την ημερίδα υπογράμμισε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Becel για την άψογη συνεργασία μας. Η εκστρατεία που έκανε ήταν μεγάλη σε πολύ σημαντικά θέματα υγείας. Κυρίως θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο μας που πρωτοστατεί σε ό,τι γίνεται σ΄αυτή την πόλη. Θέλω να ευχαριστήσω για την αγάπη και το ενδιαφέρον του που δείχνει σε όλους εσάς».

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η κ. Μαργαρίτα Στεργίου από το τμήμα Διατροφής και Επιστημονικής Επικοινωνίας της «ΕΛΑΪΣ – UNILEVER HELLAS».

Κεντρικοί ομιλητές στην ενημερωτική ημερίδα ήταν: η κ. Γενοβέφα Κολοβού, Υποδιευθύντρια του Α΄ Καρδιολογικού τμήματος του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και ο κ. Δημήτρης Δελής, Παθολόγος - Διατροφολόγος και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πρόληψης Υγείας, Διατροφής και Άθλησης.